Boeing получи нов договор от ВМС на САЩ за допълнителни БЛА MQ-25

Pan.bg 09 апр 2020 | 09:47 views (229) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на boeing.com

На 2 април 2020 г. ВМС на САЩ възложиха на Boeing промени в съществуващ договор, които предвиждат построяването на три допълнителни безпилотни летателни апарата MQ-25 за въздушно дозареждане, с което общият брой на апаратите, които Boeing ще произведе става седем.

„За нас е чест да имаме доверието на ВМС в нашия дизайн и производителност на системата, което е видно от тази допълнителна поръчка. Този нов договор установява непрекъснато производство от първия БЛА MQ-25 и очертава плановете за изпитване и обучение на флотския персонал за MQ-25 преди въвеждането в експлоатация. Програмата MQ-25 е жизненоважна за осигуряването на ВМС да могат да доставят критична способност за въздушно дозареждане на своя въздушен флот“ заяви Дейв Бюджълд, програмен директор на MQ-25 на Boeing.

Новият договор всъщност е упражняване на опция на стойност 84,7 милиона долара за три демонстрационни тестови безпилотни апарата MQ-25 и бе опция, заложена в първоначалния договор на стойност 805 милиона долара за 4 БЛА, подписан през август 2018 г.

Ранното тестване на първия БЛА Boeing MQ-25 - T1, допринесе за напредъка на програмата. Наскоро компанията приключи първия кръг на полетните изпитания на T1, в резултат на който той пролетя близо 30 часа във въздуха с различни скорости и на различни височини. В момента MQ-25 преминава през планирана модификация, която включва монтиране на система за въздушно дозареждане (ARS) под лявото крило. Полетните изпитания с ARS ще се възобновят по-късно тази година.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker