COVID-19 - Airbus временно преустановява производството на A220 и A320 на Мобайл, Алабама

Pan.bg 09 апр 2020 | 10:51 views (269) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на flightglobal.com

На 6 април 2020 г. Airbus съобщи, че временно преустановява производството на самолети на американската си монтажна линия в Мобайл (щата Алабама) за около три седмици и адаптира дейност в германските си съоръжения в Бремен и Щаде/Хамбург. Компанията сглобява самолети A320 и A220 в завода на Мобайл.

Airbus твърди, че ще преустанови временно производството тази седмица и очаква спирането да продължи до 29 април. На площадката ще продължат определени основни дейности - сред тях са поддръжка на самолети и сгради, критична работа по безопасност на продукта и контрол на материалите.

Airbus твърди, че спирането на производството на търговски самолети в центъра на Бремен ще продължи от 6 до 27 април и от 5 до 11 април в Щаде.

В завода Щаде в следващите седмици ще има „някои допълнителни дни на пауза“, които ще засегнат отделни производствени подразделения. Airbus заявява, че „остава ангажирана да удовлетвори търсенето на клиентите“.

Но компанията посочва, че "високите нива на запаси" на площадките, съчетани с различни изисквания на местната власт в различните европейски съоръжения, влияят на различни етапи от производствения процес на самолетите.

По-рано компанията временно преустановяване на монтажните работи в Испания и Франция, докато коронавирусната инфекция бе засегнала нейното съоръжение Тияндзин по-рано тази година, а канадските центрове, както и британския завод за производството на крила бяха спряни.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker