Курсантите в Долна Митрополия с първи полети на РС-9М

Pan.bg 11 юли 2011 | 09:18 views (7980) commentaries(2)
img Благодарение на Ирена Ангелова, снимки ВВУБ

Във военно-въздушната учебна база (ВВУБ) „Георги Бенковски” започна първият летателен стаж на курсантите-летци втори курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”. В изпълнение на план-графика за учебната 2011 година, дванадесетте курсанти преминаха едномесечна теоретична подготовка за самолет Pilatus РС-9М и изпълниха по два парашутни скока. В края на това обучение те положиха изпити, на които показаха отлични резултати и бяха допуснати до изпълнението на полети. На 16 юни 2011 г. второкурсниците изпълниха първите си полети на самолет РС-9М под ръководството на подполковник Юлиян Радойски, началник на Център за летателна подготовка във ВВУБ „Георги Бенковски”. Заместник-командирът на ВВУБ „Георги Бенковски” полковник Григорий Стаменов ги приветства след успешното завършване на полетите и им пожела „това да е началото на една дълга и успешна летателна кариера”.
image
През учебната година на курсантите им предстои да изпълнят скринингова програма за пригодност за летателна дейност. В зависимост от резултатите, които постигнат, те ще бъдат определени съответно за изтребителната, транспортна или вертолетна авиация.
В същият период продължава и летателния стаж на курсантите-летци четвърти курс. На 16 юни 2011 г. сержант-курсант Кирил Гинев изпълни самостоятелен полет по кръга. Първо той изпълни контролен полет с подполковник Юлиян Радойски. Оценката на началника на Център за летателна подготовка във ВВУБ „Георги Бенковски” бе, че курсантът се справя уверено и адекватно с управлението на самолета и разрешава изпълнението на самостоятелен полет. Подготовката на Кирил Гинев му предвижда изпълнението на прост и сложен пилотаж на средна височина.
Паралелно с това се проведе и подготовката на групата за интензивно обучение на летци-пилоти от формированията на ВВС. Младите лейтенанти усъвършенстват подготовката си за пилотаж на самолета на малка височина. Предстои да започнат обучение за бойно използване и полети нощем в прости метеорологични условия.
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  drr1pper 13 юли 2011, 17:08
   
  0
   
  0

  Гледам по темите за новите изтребители много се пише. Ама никой не мисли кой ще ги кара. Пожелавам им много полети на тези момчета и да са живи и здрави!

 2. #2
  vikasobol 08 ное 2011, 06:48
   
  0
   
  0

  Не так долго осталось до появления в продаже новинки от Apple. Хочется спросить у читателей - вы бы купили себе пятый айфон ? Эротика в чулках страница 4 Беременные ролики

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка