Нов съвременен 3D радар представен от "Рособоронэкспорт" (ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 26 май 2020 | 07:56 views (2178) commentaries(0)
img
Илиян Русев,
pan.bg
По информация на armadainternational.con

"Рособоронекспорт" (част от Държавната корпорация "Ростех") започна маркетингова работа за представяне на световния пазар на мобилния триизмерен радар 59Н6-TE, разработен и произведен от "Федерален център за научни изследвания и производство Нижегородски изследователски институт на радиоинженеринг” (ННИИРТ).

„Благодарение на работата на хиляди руски изследователи, проектанти и инженери, "Рособоронекспорт" може да предложи на своите чуждестранни партньори уникални отбранителни решения, които често нямат аналози в целия свят и са в съответствие с най-новите тенденции в съвременната война. Днес "Рособоронекспорт" представя на пазара авангарден радар, способен ефективно да открива широк спектър от съществуващи и бъдещи въздушни цели, които включват и хиперзвукови цели. При разработването на експортната версия на радара се отчита нарастващата роля на средствата за ПВО за осигуряване на сигурността на държавите, както и нуждите на чуждестранните клиенти в разширяването на разузнавателните способности на техните части за ПВО" заяви генералният директор на "Рособоронекспорт" Александър Михеев.

Мобилната триизмерна станция 59Н6-TE е изключително руски продукт, който предполага съвременни руски хардуерни компоненти с цифрова обработка и генериране на сигнал. Той е напълно твърдотел и има висок потенциал, заедно с повишена устойчивост на заглушаване. 59Н6-ТЕ е радар за средни и голями височини, има диаметър на дължината на вълната от дециметър. Освен хиперзвукови цели, той също така ефективно открива аеродинамични и балистични обекти.

Радарът 59Н6-ТЕ осигурява измерване на далечината, азимута и височината на въздушните цели. Той е в състояние да открива обекти летящи със скорост до 8000 km/h на далечина до 450 километра и на височина до 200 km. След откриване на цел, той обменя радарна информация с C4I системи. Радарът работи в условия на електронни контрамерки и извършва намиране на посоката на активни шумозаглушители.

Станцията има автоматичен и полуавтоматичен режим за откриване и проследяване на въздушни цели. В режим на реално време той може едновременно да проследява не по-малко от 1000 цели и да разпознава 8 класа цели, което включва подбор на противорадарски ракети и предупреждаване на собствения боен екипаж за опасността от елиминиране, inter alia, от високоточни ракети. Радарът 59Н6-ТЕ включва също така оборудване за разпознаване на открити въздушни цели в международни радарни системи за разпознаване Mk-XA и ATC RBS.

Радарният комплект 59Н6-ТЕ включва антено-хардуерен комплекс и индикаторен пост, монтирани върху стандартни шасита КАМАЗ-6560. Има и
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
опции да поставите радара върху едно шасито; да го разгърнете стационарно или да поставите радарната антена на висока кула и други инсталации. Освен това станцията е оборудвана с отдалечени работни станции за операторите, които могат да стоят на разстояние до един километър от индикаторния пост, ако използват оптичен кабел или на разстояние до 15 километра в случай на използване на радиовръзка.

„Уверен съм, че в съвременните условия и с очевидни перспективи пред хиперзвуковите технологии, радарът 59Н6-ТЕ ще заеме водещи позиции в своя пазарен сегмент и ще се превърне във важен актив за страните, които изграждат свои собствени системи за ПВО с отчитане на световните тенденции за развитие на оръжия за въздушни атаки. Разчитаме на голямо търсене на новата станция в страните от Азиатско-Тихоокеанския регион, Близкия Изток и Северна Африка“ добави Александър Михеев.

На снимката: Радарът 59Н6-ТЕ (сн. "Рособоронекспорт)


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Нов съвременен 3D радар представен от "Рособоронэкспорт" (ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 2/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка