Congo Airways преобразува поръчката си за Embraer E175 в по-големите E190-E2

Pan.bg 26 май 2020 | 15:52 views (509) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на embraer.com

На 26 май 2020 г. Congo Airways преобразува твърдата поръчка, направена през декември 2019 г. за два самолета Е175, с права за закупуване на още два, в твърда поръчка за два самолета Е190-Е2, с права за покупка за още две. Новата сделка е на обща стойност 256 милиона щатски долара по текущи каталожни цени, ако бъдат реализирани всички права за покупка.

Дезире Банту, главен изпълнителен директор на Congo Airways заяви: „Тези нови самолети ще заменят наследените ни турбовитлови машини и ще ни позволят да разширим нашите операции в Демократична република Конго и в региона до Западна, Централна и Южна Африка. Въпреки настоящите трудни обстоятелства, основите на нашия пазар не са се променили; така че очакваме инерцията, която сме виждали в миналото, да се възстанови. През декември казах, че може да се наложи да направим допълнителна поръчка за E2, поради гъвкавостта, необходима за адаптиране към пазарните промени - вече достигнахме този момент. Докато се подготвяме за бъдещи успехи, ние ще разполагаме с гъвкавостта и най-ефективния самолет и с най-подходящия флот, за да обслужваме нашите клиенти, когато пазарът се завърне“.

„Страхотно е да приветстваме още авиокомпания в семейството на E2 и сред операторите на Embraer, особено в Африка, където търсенето на регионални пътувания силно нарастваше преди настоящата криза. Африка от дълго време е пазар с полети с ниски честоти и дълги "тънки" маршрути. Тъй като авиокомпаниите започват да увеличават своите операции, семейството на самолетите E2 е перфектно целенасочен към маршрути традиционно обслужвани от тяснофюзелажни самолети, като същевременно поддържа честоти и приспособява капацитета до нови нива. Ние очакваме да подкрепим Congo Airways, тъй като те продължават да надграждат предлагането на своите клиенти" сподели Раул Виларон, вицепрезидент по продажбите в Африка и Близкия изток в Embraer Commercial Aviation.

Самолетът ще бъде конфигуриран с две класи, за общо 96 пътници, с 12 места в бизнес класа. Очаква се доставките да започнат през второто тримесечие на 2022 г. Това е втора E2 поръчка, получена от африкански клиент. В момента в Африка оперират 189 самолета Embraer във флотите на 54 авиокомпании в 27 държави.

Embraer е водещият в света производител на търговски самолети до 150 места с повече от 100 клиенти в целия свят. Само за програмата
E-Jets Embraer е регистрирал повече от 1800 поръчки и са доставени 1500 самолета. Днес E-Jets летят във флота на 80 авиокомпании в 50 страни. Многофункционалното семейство от 70 до 150 места лети с нискотарифни авиокомпании, както и с регионални и главни мрежови авиопревозвачи.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка