Япония също създава Космически войски

Pan.bg 26 май 2020 | 18:45 views (228) commentaries(0)
img pan.bg Н.Димов

Силите за самозащита на Япония дадоха началото на създаването на Космически сили, формирайки подразделение за космически операции в състав на 70 души, информира BulgarianMilitary.com по информация на Japan Business Press. Новата част е разположена във военновъздушната база Futyu, западно от Токио.

Тази първа единица ще се трансформира постепенно в бъдеще в голяма струтура. Един от стълбовете на този проект ще бъде сътрудничеството между Токио и Вашингтон в космоса.

Задачите за новосформираната част ще е събиране на информация, важна за националната сигурност на Япония, постоянно наблюдаване на космическото пространство (за защита на комуникационните и навигационни спътници), оценка на състоянието при повреди, локализирането и отстраняването им. Изданието подчертава, че японските спътници може да бъдат атакувани от лазери или подложени на електронни смущения.
Japan Business Press отбелязва, че космическите войски са необходими да се противопоставят на нарастващото навлизане на Русия и Китай в овладяване на космоса, включително и във военно отношение.

Япония има на разположение надеждна ракета-носител – това е Н2А с 35 поредни изстрелвания с коефициент на успешни извеждания на спътници от 97.5%. В същото време се отчита изоставяне от военното овладяване на космоса в сравнение с Русия, САЩ и Китай.

Източникbulgarianmilitary.com ; превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка