Военноморскат авиация на САЩ модифицира въздушния заглушител MALD-N

Pan.bg 27 май 2020 | 11:35 views (487) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на janes.com

На 20 май 2020 г. Командването на военноморската авиация на САЩ (NAVAIR) обяви, че възнамерява да договори и възложи модификация на договора с Raytheon Missiles and Defense (RMD), част от Raytheon Technologies, „за дезактивиране на ранна оперативна способност (EOC) и добавяне на опции за RSS (Radar Signal Simulator) комплекти, тестване на инициатора и структурно наземно тестване на Miniature Air Launched Decoy–Navy (MALD-N) за инженеринг, производство и разработка (EMD) и техния работен отчет (SOW).

NAVAIR сключи 24-месечен договор за EMD за MALD-N с Raytheon Missile Systems, сега RMD, на стойност 33 милиона долара през януари 2019 г. Той последва договор за техническо съзряване и намаляване на риска в размер на 46,6 милиона щатски долара (TMRR от септември 2018 г.

Предназначен за отговаряне на изискването на американските ВМС за мрежово активиран дистанционен заглушител за подтискане на противниковите отбранителни системи, MALD-N е еволюция на ADM-160C, снабдената с канал за пренос на данни система Miniature Air Launched Decoy–Jammer (MALD-J) на ВВС на САЩ (USAF). Той е мащабиран, турбореактивен, с въздушен пуск заглушител с максимален обхват от около 926 km.

MALD-N също така се възползва от технологичния напредък, постигнат чрез разработката на задвижващия механизъм на Raytheon MALD-X, авангарден дистанционен заглушител. Новостите включват модулен преден край, подобрен полезен товар за заглушаване и възможност за полет на пределно малка височина с фюзелажа на MALD-J.

На снимката: MALD-J, чиято подобрена версия MALD-N е проектирана да отговори на изискването на ВМС на САЩ мрежово активиран дистанционен заглушител за подтискане на противниковите ПВО системи.
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка