Кувейт ще похарчи над 1,4 милиарда долара за надграждане на ЗРК Patriot

Pan.bg 29 май 2020 | 12:55 views (568) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на defencenews.com

Държавният департамент на САЩ е одобрил три пакета за актуализиране на системите Patriot за противоракетна отбрана на Кувейт с обща цена от 1,425 милиарда долара. Трите пакета, обявени на уебсайта на Агенцията за сътрудничество в областта на отбраната (DSCA) на САЩ на 28 май 2020 г. включват 425 милиона долара за поддържане и техническа помощ, 200 милиона долара за програма за ремонт и връщане на работоспособност и 800 милиона долара за 84 ракета Patriot Advanced Capability (PAC-3) с подобрения.

Известията от DSCA не са крайни продажби; ако пакетите бъде одобрени от Конгреса, Кувейт ще започне преговори за тях, по време на които количествата и обемите могат да се променят.

Потенциалните продажби „ще допълнят и подобрят възможностите на Кувейт да посрещне настоящите и бъдещи заплахи и ще осигурят по-голяма сигурност за критичната му инфраструктура за нефт и природен газ. Кувейт ще използва засилената способност за укрепване на отбраната на страната. Кувейт няма да има трудности в усвояването на това оборудване и услуги във въоръжените си сили“ според заявлението на DSCA.

Програмата за ремонт и връщане на работоспособност включва изпращане на части, които не могат да бъдат обслужвани на място, обратно на американските военни за обновяване и след това въведеждане в редовния цикъл на ремонт. Когато ремонтите приключат, частите се изпращат обратно в страната, която ги притежава, която след това се таксува с цената за ремонтите.

Работата ще се извършва на редица места, предимно в Хантсвил (Алабама), където има заводи на Raytheon, Lockheed Martin, Leido и KBR. В допълнение, работата по ракетните сегменти PAC-3 ще се извършва в завода на Lockheed в Далас (Тексас).

Кувейт е надежден клиент за американски военни стоки. Освен на съобщениетаот 28 май 2020 г., от началото на фискалната 2017 г. страната е била регистрирала 13 случая на продажби на по програмата "чуждестранни военни продажби" с обща прогнозна цена от 13,9 милиарда долара.

На снимката: СВ на САЩ изстрелват ракета Patriot. Кувейт се стреми да обнови своите системи Patriot. (сн. СВ на САЩ)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка