ЩЕ ПОЛЕТИ ЛИ РС-12 ОТНОВО?

Pan.bg 12 юли 2011 | 12:07 views (4481) commentaries(1)
img Информация на списание "КЛУБ КРИЛЕ" , Кирил ПЕТРОВ

През април 2010 г. по заявка на Министерството на отбраната (МО) и ВВС на Република България фирма Pilatus Aircraft Ltd. изпраща „Апликационни форми за обучение на двама пилоти за самолет РС-12”.
През януари 2011 г. фирмата представя оферта и план за “Възстановяване на самолет РС-12 и обучение на двама пилоти”, подготвени от Волфганг Тостман (директор на „Поддръжка клиенти”) и Паскал Бурги (мениджър на „Поддръжка клиенти”). Планът и офертата включват някои от следните дейности и услуги:
- извършване на годишна инспекция на самолет РС-12 в България;
- посещение на инженер от Швейцария в София за извършване на технически проверки на РС-12;
- полет за пребазиране на РС-12 в Швейцария, където ще бъдат изпълнени технически сервизен бюлетин за двигателя на самолета и тест за проверка на херметичността на кабината;
- курс за обучение на двама български пилоти.

image

С оглед на бюджетните ограничения и по молба на ВВС в офертата са включени редица безплатни дейности като изпълнение на технически сервизен бюлетин за двигателя на самолета и тест за проверка на херметичността на кабината.
След запознаването с предложението МО и ВВС изискват то да бъде редуцирано (за един пилот) и актуализирано. В съответствие с това през март 2011 г. фирмата изпраща план и оферта за “Възстановяване на самолет РС-12 и обучение на един пилот”. Редуцираната оферта е подготвена от Тони Одермат (директор на „Системи за обучение”) и Паскал Бурги (мениджър на „Поддръжка клиенти”).
През април 2011 г. се провежда работна среща между МО, ВВС и представители на фирма Pilatus Aircraft Ltd. Двете страни обсъждат „Плана за възстановяване на самолет РС-12 и оферта за обучение на един пилот”; МО и ВВС приемат плана по принцип. Фирмата се съгласява да включи в него допълнителни безплатни дейности. В съответствие с приетите решения на срещата Pilatus Aircraft Ltd. подготвя актуализиран “План за възстановяване на самолет РС-12 и обучение на един пилот”, в който са отразени и новите безплатни дейности за българските ВВС. Решението е израз на добра воля от страна на фирмата и се базира на дългогодишното сътрудничество с България, както и желанието за по-бързо възстановяване на самолет РС-12.
Програмата за обучение на българския пилот включва:
- теоретичен курс в
Станс, Швейцария (продължителност на курса – 5 дни);
- обучение на самолет РС-12 в Станс, Швейцария (продължителност на курса – 7 дни);
- техническо съдействие от пилот на фирма Pilatus Aircraft Ltd. в България.
Обучението на самолет РС-12 в Швейцария ще бъде проведено под ръководството на пилот инструктор от фирма Pilatus Aircraft Ltd. Пребазирането на РС-12 от Швейцария в България ще бъде извършено с пилот инструктор от фирмата. В рамките на 5 работни дни същият пилот инструктор ще извърши и няколко полета с РС-12 и българския пилот в България. По време на тези полети ще бъде оказано техническо съдействие и подкрепа.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  vikasobol 08 ное 2011, 05:46
   
  0
   
  0

  Не так долго осталось до появления в продаже новинки от Apple. Хочется спросить у читателей - вы бы купили себе пятый айфон ? Видео эротика пожилых Лучшая эротика и порно фотографии Порноролики русские

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка