ВМС на САЩ завършиха прехода на патрулните си ескадрили към Boeing P-8A Poseidon

Pan.bg 02 юни 2020 | 10:27 views (344) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на janes.com

На 27 май 2020 г. ВМС на САЩ съобщиха, че процесът на преход, който започна с доставката на първия P-8A Poseidon на ВМС на САЩ през 2012 г., вече е завършен с прехвърлянето r на последната патрулна ескадрила от P-3C Orion към новия самолет. Патрулна ескадрила (VP) 40 Fighting Marlins завърши почти 8-месечния процес на преход в домашната си военноморска авиационна станция (NAS) остров Уидби в щата Вашингтон.

„Ескадрилата завърши последното от деветте си прехвърляния на самолети P-3C с доставката на самолет 162776 във Военноморския музей на авиацията в авиобаза Пенсакола (Флорида), и след това започна обучение за преход към P-8A с помощта на учебната патрулна и разузнавателна ескадрила VP-30, базирана на NAS Джаксънвил (Флорида)" заявиха от USN.

В момента напълно оборудвана и усвоила самолета P-8A, VP 40 се присъединява към ескадрилите VP-4, VP-47, VP-9, VP-1 и VP-46 в състава на 10-а авиокрило в NAS Whidbey Island. Това крило оперира всички P-8A Poseidon на западното крайбрежие на САЩ.

Флотът от P-8A Poseidon на източното крайбрежие, базиран в NAS Jacksonville, включва VP-30 (отговорна за обучението на P-8A и БЛА Northrop Grumman MQ-4C Triton), VP-16, VP-5, VP-45, VP-8, VP- 10 и VP-26. Тези ескадрили заедно образуват 11-о крило.

Докато ВМС на САЩ замени във всички свои патрулни ескадрили Lockheed P-3C Orion с Boeing P-8A Poseidon, редица P-3C продължават да бъдат в експлоатация в патрулната ескадрила за специални проекти Special Projects Patrol Squadron.

На снимката: Последната от 13-те въздушно-патрулни ескадрили на ВМС на САЩ (USN) приключи прехода си от Lockheed P-3C Orion към морския патрулен самолет Boeing P-8A Poseidon. (сн. ВМС на САЩ)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка