COVID-19 - Helitrans прие първите хеликоптери с "електронна" доставка

Pan.bg 03 юни 2020 | 12:02 views (670) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на janes.com

На 3 юни 2020 г. в Тронхейм (Норвегия) местната компания Helitrans стана първият клиент, който прие доставката на нови вертолети Airbus, използвайки процеса на "електронна" доставка, предназначен да осигури доставки, като същевременно гарантира спазването на ограниченията за здравето и безопасността по време на COVID-19.

Базираната в Тронхайм Helitrans официално прие новите си два вертолета H125 в своя флот след серия от действия, които позволиха да се изпълнят всички изисквания на нормалния процес, без да са необходими физически срещи или пътувания. Системата разчита на това, че клиентът приема заключенията за полетни изпитвания и проверки, проведени от упълномощени служители на Airbus вместо свои служители, които обикновено изпълняват тези задачи. Основните елементи включват разширен изпитателен полет, включващ приемни изпитания на клиента; видео инспекция на хеликоптера и проверка за разхлабени части; дезинфекция на всички елементи и проверка на документацията на вертолета.

Обобщената информация бе представена чрез онлайн видеоконференция с представители на Airbus Helicopters, оторизирания дилър Østnes и Helitrans, позволяващ официалното прехвърляне на право на собственост. Накрая хеликоптерите бяха транспортирани по шосе до Норвегия, за да бъдат получени от клиента в Тронхейм.

Бен Бридж, изпълнителен вицепрезидент на Airbus Helicopters по въпросите на глобалния бизнес, заяви: „Наясно сме с предизвикателствата, пред които са изправени нашите клиенти в сегашната трудна среда и правим всичко възможно да ги подкрепим - включително поддържаме планирани доставки. В същото време здравето и безопасността на нашите служители са наш приоритет номер едно. За щастие ние изградихме ниво на доверие с ключови клиенти през годините, което направи възможно този иновативен процес".

Ричард Андре Симонсен, управляващт директор на Helitrans, допълни: „Дори в този труден момент има критични бизнес дейности, които трябва да изпълняваме, и ценим подкрепата на всички, които участват в извършването на тази доставка по безопасен начин. Това е отражение на нашата увереност един в друг, че сме в състояние да направим това".

На снимката: Двата вертолета Н125 в Маринян (Франция), преди да бъдат транспортирани до Трондхайм (Норвегия)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка