ВВС на руските космически сили отблъснаха условен въздушен удар по Москва по време на учения

Pan.bg 05 юни 2020 | 19:51 views (587) commentaries(0)
img
pan.bg

Ученията включваха бойни екипажи на зенитно-ракетните системи С-400 "Триумф", С-300 "Фаворит" и зенитен ракетно-артилерийски комплекс "Панцир-С"

Обединените сили на противовъздушната отбрана на Русия и на военновъздушните сили проведоха учения за отблъскване на условен въздушен удар в Москва, като изпълниха 30 условни изстрелвания на ракети. Това бе съобщено пред репортери в Министерството на отбраната на Руската федерация в петък.

"В хода на проверката дежурните звена на радиотехническите и зенитно-ракетните полкови обединения ПВО-ПРО ВКС
своевременно откриха и изпълниха условен обстрел по всички контролни цели", се казва в съобщението на военното ведомство.

В ученията бяха задействани бойните разчети на зенитно-ракетните системи С-400 "Триумф", С-300 "Фаворит", зенитен ракетно-артилерийски комплекс "Панцир-С", които "изпълниха повече от 30 условни ракетни изстрелвания", заяви Министерството на отбраната. От своя страна самолетите Су-35С, Су-34, Су-30СМ, както и вертолетите Ми-24П имитираха действията на разузнавателни самолети и безпилотни летателни апарати на условен противник.

В проверката на бойната готовност на дежурните ПВО сили, взеха участие повече от 40 бойни разчета на зенитно ракетни и радиотехнически подразделения на ПВО-ПРО и Воздушно-космическите сили.

"В хода на проверката бяха отработени въпроси за взаимодействието между дежурните сили и средствата на ПВО на Западния военен окръг", допълват от военното ведомство.

Източник: ТАСС Снимка: Сергей Бобылев/пресс-служба Министерство на отбраната РФ

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*