Срещу American Airlines подадоха иск за расова дискриминация

Pan.bg 21 юни 2020 | 21:05 views (403) commentaries(1)
img
pan.bg

Колективен съдебен иск е заведен от пътници срещу American Airlines за расова дискриминация, съобщи NBC News. Делото беше подготвено, след като афроамериканецът Юджийн Бенкс беше отстранен от полета.

Той твърди, че не му е било позволено да смени мястото с по-удобно. Докато на белите пътници било разрешено. След като се обърнал към стюардесата, Бенкс „получил агресивен и оскърбителен отговор“ и по-късно бил отстранен от полета от служители по сигурността.

По данни на телеканала, инцидентът е станал на 31 май при полета Лос Анджелис - Финикс. Пътниците, застъпили се за Бенкс, също бяха помолени да напуснат борда.

Авиокомпанията от своя страна заяви, че Бенкс не просто поискали смяна на място, а поискал да бъде преместен в бизнес класа. Той беше информиран, че това не е възможно при сегашните правила, и беше помолен да остане на мястото, посочено в бордна карта.

American Airlines започна вътрешно разследване на инцидента. Авиокомпанията твърди, че е против дискриминацията, но не е съгласна с тълкуването на събитията, съдържащи се в исковата молба.

Източник: vesti.ru Снимка: inquirer.com

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  jeliazko3y 22 юни 2020, 10:10
   
  1
   
  0

  Така ще става от тук нататък мангалите ще стават все по нагли . Следващият мангал може да поиска и пълно обслужване от стюардесите.

Напиши коментар

Задължителни полета*