ИЗПИТ ПО ПРОТИВОПОЖАРНА ПОДГОТОВКА СЕ ПРОВЕДЕ ВЪВ ВОЕННОВЪЗДУШНА УЧЕБНА БАЗА

Pan.bg 23 юни 2020 | 17:18 views (2826) commentaries(1)
img
Митко Василев,
pan.bg

По информация на Пресцентъра на ВВС и ВВУБ-Долна МитрополияВ изпълнение на заповед на Министъра на Отбраната и Командващия на СКС, днес се проведе изпит с личния състав от противопожарната служба на Военновъздушна учебна база гр. Долна Митрополия.

Изпитът премина в два етапа – теоретичен и практически, в присъствието на експерти по пожарна безопасност от РС „Военна полиция” гр. Плевен и военно формирование 26910 – Радко Димитриево.

Въпросникът от теоретичната част включваше теми от организацията и задачите на специализираните органи за противопожарна охрана в Българската армия, регламентиращи документи, устройство на противопожарния автомобил, техническо обслужване и ремонт, способи и начини на гасене на пожари, водоснабдяване и пожаро-техническо въоръжение на пожарния автомобил, работа с индивидуалните защитни средства на пожарникаря, работа с видовете пожарогасители и пожарогасителни средства и др.

Практическата част включваше изпълнение на упражнение „Построяване на хоризонтална постановка на смесена линия от един главен, лява и дясна линия на два малки шланга с подаване на вода”. Нормативът бе изпълнен от двама пожарникари, при определено време за изпълнение от подаването на командата до заемането на позиции на 60 m и подаване на вода под налягане от двата струйника. Пожарникарите се справиха на отлично ниво, съгласно регламента на поставените задачи.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ИЗПИТ ПО ПРОТИВОПОЖАРНА ПОДГОТОВКА СЕ ПРОВЕДЕ ВЪВ ВОЕННОВЪЗДУШНА УЧЕБНА БАЗА

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Някой си там 23 юни 2020, 21:49
   
  0
   
  0

  Работата е ""мижай да те гледам"

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка