Първи полет на модернизиран китайски ударен БЛА СН-5

Pan.bg 01 юли 2020 | 11:03 views (827) commentaries(0)
img pan.bg, Н.Димов

В Китай е извършен първи полет на модернизирания ударно-разузнавателен БЛА CH-5("Цайхун-5"). СН-5 е с РЛС с АФАР и от клас MALE (MALE- medium altitude long endurance/полет на средни височини и с голяма продължителност).

Радарът е предназначен за получаване на радиолокационни изображения на земната повърхност, независимо от метеорологичните условия и нивото на естествената светлина.

БЛА CH-5 e разработен от China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC), първият полет е извършен на 10 юли 2017 г.
Според главният конструктор Ши Вен "СН-5 не остъпва по нищо на БЛА MQ-9 Reaper на американската корпорация General Atomics, който се счита от западните експерти като най-добрият в своя клас“.

Според конструкторът, модернизираният СН-5 може да лети непрекъснато в продължение на 60 часа (три пъти повече от своя предшественик), далеината на плета е 10 000 км, а максималното тегло на излитане е 3.3 тона. Може да носи боен товар до един тон, а един от вариантите на въоръжение е с 24 ракети.

БЛА СН-5 може да се използва също като самолет за ДРЛОиУ, както и да се използва за РЕБ. Може също така да носи „оборудване за откриване на подводници и да се използва и като морски патрулен самолет“.Източник: livejournal.com ; превод и редакция: pan.bg
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


Първи полет на модернизиран китайски ударен БЛА СН-5

PREVIOUS PHOTO 4/4 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*