Шефът на ВВС на САЩ (USAF) вижда сходства между проблемният танкер KC-46A и ВТС C-17

Pan.bg 06 юли 2020 | 10:51 views (649) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на janes.com

Напускащият скоро Командващ на ВВС на САЩ смята, че танкерът за въздушно дозареждане Boeing KC-46A Pegasus ще преодолее проблемния си ранен период на развитие, за да се превърне в основна оръжейна система, както това направи военнотранспортният Boeing C-17 Globemaster III. Генерал Дейвид Голдфейн заяви на 1 юли 2020 г. по време на събитие в Бруклинг Институт, че началото на С-17 е било „бъркотия“ и че ВВС на САЩ многократно почти губи програмата.

Дъг Бирки, изпълнителният директор на Института за аерокосмически изследвания "Мичъл" заяви пред Janes на 1 юли, че това е така, защото С-17 е един от последните самолети, които McDonnell Douglas е проектирал и построил преди придобиването на компанията от Boeing в средата на 90-те. На компанията е отнело години, за да разреши проблемите с интеграцията на системите и основните конструктивни елементи на C-17, които се нуждаеха от много работа, и че инженерният персонал се е борил здраво с проблемите.

Сметнат апалата на САЩ (GAO), в доклад от април 1994 г., описва програмата C-17 като проблемна почти от самото й създаване и че тя не е достигнала първоначалните очаквания за разходите, графика и резултатите. По това време GAO заяви, че надеждността на C-17 е значително по-ниска от очакваната и че самолетът не отговаря на спецификациите за полезен товар и далечина на полета. C-17 имаше несъвършен и суров компютърен софтуер за планиране на мисиите, неадекватна вградена способност за тестване и невъзможност да изпълнява мисии на въздушно десантиране.

На снимката: Boeing KC-46A Pegasus излита от авиобаза Йокота (Япония) на 28 октомври 2018 г. Генерал Дейвид Голдфейн, началник-щаб на USAF, смята, че KC-46A ще преодолее проблемната си разработка, за да се превърне в основна платформа, както и C-17, която веднъж беше заплашена, че ще бъде отменена предсрочно (ВВС на САЩ)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка