Пилотски бойкот оказва натиск върху El Al

Pan.bg 07 юли 2020 | 09:19 views (513) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на flightglobal.com

Израелският авиопревозвач Ел Ал изпрати още 400 души персонал в отпуск, след като пилотите на превозвача решиха да не изпълняват редица полети на авиокомпанията. Авиокомпанията осъществяваше ограничен брой пътнически и товарни полети от Израел, въпреки че редовните пътнически полети са спрени до 31 юли 2020 г. Но авиокомпанията заяви, че „липсата на персонал“ за полетите на авиокомпанията е я принудила да отмени полети поне до тази дата.

El Al се опитва да постигне споразумение с израелското финансово министерство за заем от 400 милиона долара, но то изисква сделка за производителност със нейните служители.
Авиокомпанията е под нарастващ финансов натиск, като отбеляза тежка загуба за първото тримесечие на 2020 г. и предупреди, че заемът е от решаващо значение за оцеляването й.

Главният финансов директор Дганит Палти казва, че кризата е довела до "сериозен проблем с ликвидността" на авиокомпанията. Палти заяви, че в началото на годината авиокомпанията е имала значително парично салдо от 264 милиона долара. Но тежестта на дълга, поет за модернизацията на флота, тъй като El Al замени своите Boeing 767 и 747 със 787, се усилва от спада в приходите на авиокомпанията - с 25% през първите три месеца.

„Намалението на цените на горивата - което в нормални моменти е благодат - доведе до загуби при хеджирани сделки, които при ниски нива на потребление отчасти не се признават за ефективни“ сподели Палти. El Al записа загуба в размер на 56 милиона долара, приписвайги я на ситуацията през първото тримесечието.

Авиокомпанията е осигурила споразумения за отсрочване на лизинговите плащания и увеличи ликвидността си, като организира продажбата и връщането на 3 лизинговани самолета. Компанията също е продала своя дял в логистичната фирма Maman.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка