САЩ продават 8 конвертоплана MV-22 за Индонезия

Pan.bg 08 юли 2020 | 10:06 views (626) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на janes.com

Правителството на САЩ одобри продажбата на Индонезия на осем конвертоплана Bell-Boeing MV-22 Osprey за приблизително 2 милиарда щатски долара.

Разрешението за чуждестранни военни продажби (FMS), обявено от Агенцията за сътрудничество в областта на отбраната на сигурността (DSCA) на 6 юли, обхваща конвертоплани MV-22 Osprey Block C, както и оборудване, отбранително оръжие, резервни части, поддръжка и обучение.

„Предложената продажба ще подкрепи външнополитическите цели и целите на националната сигурност на САЩ чрез подобряване на сигурността на важен регионален партньор в Азиатско-Тихоокеанския регион. Предложената продажба на конвертоплани и поддръжка ще подобри способностите на Индонезия за хуманитарна помощ и помощ при бедствия и ще подкрепи десантните операции, ще насърчи споделянето на тежестта и оперативната съвместимост с американските сили“ заяви DSCA. Предлаганата продажба трябва да бъде одобрена от Конгреса, преди да може да бъде подписан договор.

Преди това съобщение Индонезия никога не е била свързана с възможна покупка на MV-22 (въпреки че Bell тайно пусна компютърно генерирано изображение на конвертоплана в индонезийски маркировки). Въпреки това, с огромна територия, обхващаща 5 основни острова, разположени на площ от близо 2 милиона квадратни километра, машините биха имали голяма полза за Индонезия с далечината на полета, скоростта и гъвкавостта на конвертоплана (може да лети толкова далеч и толкова бързо, колкото самолет, и след това каца и излита като хеликоптер, след като стигне до местоназначението си).

На снимката: Индонезия планира да закупи 8 конвертоплана MV-22 Osprey, според одобрението на Държавния департамент за обществената поръчка, обявена на 6 юли. (сн. Корпус на морската пехота)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка