Още F-15QA за Катар

Pan.bg 08 юли 2020 | 11:36 views (562) commentaries(0)
img
Pan.bg
Досега поръчката на Катар за Boeing F-15QA включва 36 самолета. САЩ обаче потвърждават увеличаването на поръчката на F-15QA с още 12 самолета. Съобщението беше направено след потвърждаване на новата доставка в комюнике на Министерството на отбраната (DOD).
Следователно Катар ще очаква вече доставка на 48 F-15QA. F-15QA оферира не само множество нови възможности, но се произвежда с помощта на модерни технологични процеси, които правят производството по-ефективно. F-15QA оферира и половината от цената за час на полет в сравнение с подобни изтребители и носи много по-голям боен товар на по-дълги разстояния.
Катарските F-15 са най-модерната версия на фамилията Eagle. Разработен на базата на F-15SA, за Саудитска Арабия, F-15QA (Qatari Advanced) разполага с инфрачервен сензор за търсене и проследяване, цифров комплекс за РЕБ и радар AESA APG-82 (V ) 3 на Raytheon. За разлика от старите F-15, новите версии SA и QA имат електродистанционна система за управление на полета FBW («fly-by-wire»). Навигационната система за полет на малка височина и инфрачервена система за целеуказване (LANTIRN: Low Altitude Navigation and Targeting Infrared for Night), монтирана под въздухозаборниците на двигателите, позволява на самолета да лети на малка височина, по всяко време на денонощието и при всякакви метеорологични условия и да атакува наземни цели с разнообразни управляеми и неуправляеми оръжия.

Avia News
Снимка: © Boeing
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка