Leonardo - ЕМС оператор в САЩ сключи договор за първи сертифициран по IFR вертолет AW119 за гражданския пазар

Pan.bg 08 юли 2020 | 13:50 views (442) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на leonardo.com

На 7 юли 2020 г. Leonardo обяви, че EMS операторът Life Link III, базиран в северните средни щати на САЩ, е направил поръчка за един сертифициран по IFR еднодвигателен хеликоптер AW119 с бъдеща опция за втори вертолет. Вертолетът ще бъде добавен към съществуващ флот от 10 хеликоптера AW119Kx, осигуряващи критична помощ чрез авиомедицинска евакуация и транспортиране на пациенти в щатите Минесота и Уисконсин с над 21 000 натрупани летателни часа. Доставката от крайната монтажна линия за AW119 във Филаделфия се очаква през третото тримесечие на 2021 г.

Договорът бележи първата продажба на сертифициран от FAA по правилата на IFR вертолет AW119 за гражданския пазар и за спешни медицински услуги. Типът е първият еднодвигателн вертолет от десетилетия, който напълно отговаря на настоящите изисквания за IFR без компромиси, което позволява на пилотите да експлоатират безопасно машината при слаба видимост и предизвикателни метеорологични условия, благодарение на усъвършенстваната авионика от Genesys Aerosystems и резервираните полетни системи.

Подходящият за полети по IFR AW119 добавя още една опция и идеална точка за вход към IFR за оператори на търговски и обществени услуги, които се стремят към най-високо ниво на безопасност и експлоатационни характеристики при взискателни условия, като същевременно запазват икономиите на еднодвигател вертолет. Това се комбинира с уникалната характеристика на AW119 като множество резервирани критични системи и пространство на кабината, осигуряващи изключителна надеждност и безопасност.

Стив Стернър, главен изпълнителен директор на Life Link III, сподели: „Решението ни да станем първият граждански потребител на сертифицирания по IFR вертолет AW119 изцяло подкрепя нашата мисия за осигуряване на безопасен и ефективен въздушен медицински транспорт. Усъвършенстваната авионика и технологии на този вертолет повишават нашата способност да предоставяме животоспасяващи ресурси на нуждаещите се. С високо ниво на работоспособност, безопасност, бързина и ефективност, този вертолет е добре пригоден да отговори на нуждите на членовете на нашия екипаж и пациентите“.

Уилям Хънт, управляващ директор на Leonardo Helicopters във Филаделфия сподели: „Горди сме да представим на цивилния пазар сертифициран по IFR вариант на AW119 и да го направим с невероятен партньор като Life Link III. Усъвършенстваната технология на въздухоплавателното средство и резервираните полетни системи ще гарантират, че нашите медицинските лица от първа линия могат да летят безопасно при трудни метеорологични условия, като същевременно
осигуряват същата достъпна и ефективна конфигурация на кабината за обгрижване на пациенти и транспорт, с който AW119 е известен".

AW119 отговаря на високите стандарти за експлоатационни изисквания и ефективност на мисията - включително способността на очила за нощно виждане NVG. Първият вертолет е бил доставен на Life Link III в началото на 2014 г. Вариантът IFR AW119 на Life Link III ще включва специален интериор на кабината със подвижна система за натоварване на пациентите, гарантираща пълен достъп до тялото на пациента за двама медицински специалисти на борда. Тази последна продажба разкрива нарастващия дял на Leonardos Helicopters на северноамериканския пазар за EMS вертолети. Досега за тази мисия са доставени повече от 113 вертолета от моделите AW119, AW109, AW169 и AW139.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка