Старт на производството на централния фюзелажен резервоар на бъдещия A321XLR

Pan.bg 10 юли 2020 | 11:55 views (203) commentaries(0)
img
Pan.bg
Централният резервоар (във фюзелажа) на A321XLR е един от характерните елементи на версията за полети по дълги отсечки(4700 NM или 8700 km) на фамилията Airbus A320. Производството му стартира в Premium Aerotec (Airbus Group) в Германия. Първата произведена част - задната стена на централния резервоар (RCT) за първия A321XLR беше готова на 25 юни 2020 г. RCT е постоянно инсталиран (неопционален) резервоар за гориво с голям обем. Той заема свободния обем в коремната част на фюзелажа и е интегриран в секции 15 и 17, зад отсека на основния колесник. Обемът на този резервоар от 12 900 литра е по-голям от този на няколкото допълнителни опционални централни резервоара (ACT), предлагани по-рано за A321. По-малко обемист, той освобождава обем под пода за допълнителен товар и багаж.
Premium Aerotec, филиал на Airbus, в Аугсбург (Германия), отговаря за производството на този заден централен резервоар. Освен производството на различните елементи и тяхното сглобяване, той трябва да извърши сглобяването на системите и тестовете преди доставката за монтажната линия в завода (MCA) на Airbus в Хамбург в началото на 2021 г., където резервоарът ще бъде интегриран в задната част на фюзелажа на самолета. Освен RCT, A321XLR се отличава с модифицирания си колесник (Safran) заради увеличаването на максималната излетна маса (MTOW) на 101 тона, по-мощни спирачки и оптимизирана конфигурация на задкрилките с цел запазване на същите показатели за излитане и същите изисквания за тягата на двигателите както на сегашните A321neo.
Към днешна дата 24 клиенти са поръчали общо над 450 A321XLR. Полетните изпитания са планирани да започнат през 2022 г., а стартът на експлоатацията е планиран за 2023 г.

Aerobuzz.fr
Снимка: © Airbus
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка