Boeing завърши мащабни вертолетни доставки за Индия. През март бе доставен последния Chinook, а на 22 юни 2020 г. последния щурмови Apache

Pan.bg 10 юли 2020 | 12:22 views (417) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на boeing.comBoeing приключи доставката на всички нови военни вертолети AH-64E Apache и CH-47F(I) Chinook за индийските ВВС (IAF). Последните 5 от 22-е хеликоптера Apache бяха предадени на IAF в авиобаза Хиндан. По-рано, през март 2020 г., Boeing предаде на IAF последните 5 от 15-е CH-47F(I) хеликоптери Chinook.

„Клиентската центричност, ангажираността към модернизацията и готовността за мисия на Въоръжените сили на Индия са ключови ценности за нашето партньорство с Индия. С тази доставка на военни вертолети продължаваме да поддържаме това партньорство и сме напълно ангажирани да работим в тясно сътрудничество с отбранителните сили на Индия, за да осигурим правилната стойност и способности, за да отговорим на техните оперативни нужди“ заяви Сурендра Ахуджа, управляващ директор на Boeing Defense India.

Индия е една от 17 държави, избрали Apache и вече разполага с най-модерния вариант, AH-64E Apache, който също лети в САЩ и много други страни. AH-64E Apache е проектиран и оборудван с отворена системна архитектура, включваща най-новите комуникационни, навигационни, сензорни и оръжейни системи. Той има подобрена Modernized Target Acquisition Designation System, която предоставя информация за целите за деня, нощта и при всякакви метеоусловия, както и възможност за навигация през нощта. В допълнение към класифицирането на въздушни и наземни цели, радарът за управление на огъня е актуализиран, за да работи в морската среда. Той е уникално подходящ за посрещане на командни нужди, включително разузнаване, сигурност, мироопазващи операции и атака в безброй среди - без преконфигуриране.

20 отбранителни сили по света имат Chinooks на въоръжение, или имат договор да го получат. Емблематичният хеликоптер с тандемен ротори е най-надеждният и ефективен тежък хеликоптер в продължение на повече от 50 години, което позволява на клиентите да работят в горещ климат и голяма надморска височина при силен вятър, които обикновено не позволяват на други вертолети да летят. CH-47F(I) Chinook има съвременен фюзелаж, обща система на архитектурата на авиониката (CAAS) и пилотска система за автоматично управление на полета (DAFCS). Тези иновации и технологии ще помогнат на индийските ВВС да отговорят на развиващите се изисквания на мисията, да увеличат оперативната съвместимост и да намалят разходите за жизнения цикъл.

Индийското министерство на отбраната финализира договора си с Boeing за производството, обучението и поддръжката на 22 вертолета AH-64E Apache и 15
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
вертолета CH-47F(I) Chinook през септември 2015 г. По-рано тази година Индия и САЩ подписаха договор за придобиване на още 6 Apache за индийската армия по време на посещението на американския президент Доналд Тръмп в Ню Делхи.

Съвместното предприятие на Boeing в Хайдарабад, Tata Boeing Aerospace Limited (TBAL) произвежда аероструктури за вертолета AH-64 Apache както за американската армия, така и за международни клиенти. TBAL бележи важна стъпка към съвместното развитие на интегрирани системи в аерокосмическото и отбранителното производство в Индия. Доставчиците на Boeing в Индия произвеждат критични системи и компоненти за Chinooks, включително монтажа на обтекател ян аредуктора и задния конус от Tata Advanced Systems и рампата и задния пилон от Dynamatic Technologies.

Днес Boeing работи с над 200 доставчици и партньори в страната в подкрепа на концепцията „Make in India“ и „Skill India“. Boeing Defense India предоставя цялостни решения за жизнения цикъл на правителството и отбраната на страната. Boeing предоставя услуги, които гарантират висока наличност и готовност за мисии на своите платформи на конкурентни разходи чрез инвестициите си в инфраструктура на услугите и изграждането на местни възможности и партньорства. С индуцирането на Apaches и Chinooks, Boeing предвижда допълнителни възможности в обучението и поддържането на вертолети.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Boeing завърши мащабни вертолетни доставки за Индия. През март бе доставен последния Chinook, а на 22 юни 2020 г. последния щурмови Apache

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка