Airbus формира екип Nightjar (Козодой), за австралийския конкурс за вертолет за Силите за специални операции

Pan.bg 10 юли 2020 | 14:40 views (870) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на airbushelicopters.comНа 10 юли 2020 г. в Бризбейн Airbus Helicopters се присъедини към повече от 20 австралийски партньори за създаване на консорциума Team Nightjar. Той представи решението си за Project LAND 2097 Phase 4. В рамките на този проект Австралия търси флот от хеликоптери за Специалните операции на австралийските сили за отбрана.

Събирайки най-добрите индустриални възможности в Австралия и от академични среди, членовете на екипа Nightjar включват: Cablex, Cyborg Dynamics, Deakin University, DEWC, ECLIPS, Ferra Engineering, Helicopter Logistics, Helimods, Kinetic Fighting, Kratos Australia, Microflite, PREDICT Australia, QinetiQ Australia, Safran Helicopter Engines Australia, Seeing Machines, Sigma Bravo, Rusada, TAFE NSW, Tagai Management Consultants, Toll Helicopters, University of Technology Sydney, Varley Group и Varley Rafael Australia.

В отговор на искането на Австралия за предложение за вертолет от 4-тонен клас, способен за бързо разгръщане, за многоцелеви хеликоптер за австралийските специални сили, Team Nightjar ще предложи флот от високо способния Airbus H145M и австралийска поддръжка.

„Ние осъзнаваме значението на работата с австралийски компании по тази програма, като всеки партньор предлага нишови възможности н амясто в Австралия. Изхождайки от установения си ангажимент към австралийската индустрия, Team Nightjar ще има силен акцент върху австралийската индустриална подкрепа и иновации“ заяви Андрю Матюсън, управляващ директор на Airbus Australia Pacific.

Местният консорциум ще предостави водещи световни решения за обучение, ще даде възможност на местното участие и ще даде възможност за бързо проектиране и предоставяне на подобрения през целия жизнен цикъл на програмата. С ясен ангажимент да инвестира в иновации, водени от Австралия, предложението за новит евертолети ще генерира над 250 милиона AUD икономически ползи и над 170 австралийски работни места.

„Вярваме, че тези възможности значително ще подобрят основната оферта на много способния хеликоптер H145M, като същевременно се осигуряват местни работни места, трансфер на технологии и възможности за износ. Австралия търси доказана, зряла и високонадеждна платформа и стабилни системи за поддръжка. Предлаганият от нас H145M е най-новият член на семейство H145, който вече е налетял над 5,9 милиона часа с повече от 1400 вертолета в експлоатация в световен мащаб в граждански, публични и военни оператори. Добре се поддържа от зряла глобална мрежа. H145M е примерна платформа за леки специални операции и има солидна съвместимост с изискванията на
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Специалните сили, с доказани възможности за безпроблемни мисии с висока готовност“ добави Матюсън.

Лекият двумоторен вертолет е оперативно доказана, достъпна и нискорискова опция за Австралия, допълваща MRH90 Taipan с подобрена мобилност и ситуационна информираност за специални операции. Благодарение на компактните си размери, H145M ще бъде оптимизиран за работа в гъстнаселени градски райони и бързо може бъде разгърнат чрез C-17A Globemaster. H145M е изпитан и набира популярност сред Въоръжените сили поради отличното съотношение "цена-производителност" и краткото време за доставка. Той вече бе избран от армиите в Германия, Унгария, Люксембург, Сърбия и Тайланд. По-специално, H145M днес поддържа дейността за специални операции на германските въоръжени сили (Бундесвер) с готовност за мисия над 99%, осигурявайки безопасност и превъзходна мощност и полезен товар.

Airbus има близо 2 десетилетия присъствие в Австралия, изграждайки широки местни индустриални възможности и мрежа в подкрепа на отбранителната и търговската авиация на страната. Със силен местен екип от над 1500 служители, работещи в 23 обекта за граждански и военни самолети и вертолети, компанията е инвестирала над 1,7 милиарда долара в дейности в австралийската аерокосмическа индустрия, включително 100 милиона долара директни инвестиции от програмите ARH Tiger и MRH90 проекти.

Козодой - най-малката нощна граблива птица в Австралия, чиито характеристиките включват гъвкавост, стелт форма от компактните й размери, отличен камуфлаж, тишина при полет и неотразяващи очи. Известно е, че козодоят ловува по двойки и лови плячката си на крилото, комбинирайки повишените си сетива, пъргавина, бързина, сила и фокус - характеристики, които са критични за Силите за специални операции. С прилика си с H145M на Airbus, австралийският козодой е приет като вдъхновение за отговора на екипа на изискването Project LAND 2097 Phase 4.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Airbus формира екип Nightjar (Козодой), за австралийския конкурс за вертолет за Силите за специални операции

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка