Как Southwest Airlines решава, че е безопасно да отвори отново международните си маршрути

Pan.bg 13 юли 2020 | 07:44 views (322) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg

По информация на simplyflying.com

Американският бюджетен превозвач Southwest Airlines наскоро възобнови обслужването на няколко международни дестинации, включително Канкун и Лос Кабос в Мексико, Насау на Бахамските острови и залив Монтего в Ямайка. Авиокомпанията продължава да възобновява международните полети и създаде нова серия COVID-19 Edition от видео поредицата наречена „Попитайте Гари“.

В тази поредица главният изпълнителен директор на авиокомпанията Гари Кели се обръща към обществеността и говори за конкретни актуални проблеми. Епизодът на „Попитайте Гари“ от 8 юли обсъди как Southwest Airlines решава дали международен маршрут е безопасен за отваряне.

https://twitter.com/i/status/1280924989039022086

Изпълнителният директор на авиокомпанията Гари Кели заявява следното относно възобновяването на международните маршрути: „Екип на междуведомствените органи се събира веднъж седмично от края на март, когато международните граници започнаха да се затварят. Те наблюдават държавите, които са готови да започнат да посрещат посетители обратно - тъй като това са предимно дестинации за свободното време за американците". Кели продължи, че ограниченията са различни за всяка страна. Те подлежат на промяна, като даде пример за възобновяване на полетите до Хавана (Куба). Southwest Airlines очакваше възобновяване на обслужването на Хавана от 1 юли 2020 г. За съжаление, тя трябваше да отложи това за 1 август поради променящите се ограничения.

Три критерия
Кели очертава три широки критерия, които авиокомпанията използва за оценка на готовността за възобновяване на полети до дадена международна дестинация:

Безопасност на хора, екипажи и клиенти - основава се на мерките за безопасност в дестинацията, които включват протоколи за почистване и хигиена.

Качество на клиентското изживяване - включва действия, които може да се наложат преди заминаване, както и здравни прегледи или местни карантинни разпоредби. Кели добавя също, че наличието на хотели, ресторанти и други дейности за клиенти/туристи е фактор.

Рентабилността на маршрута - всеки възобновен маршрут трябва да помогне на авиокомпанията да намали общите си разходи. Търговските екипи имат извънредни ситуации, ако местните условия не са благоприятни или търсенето не е налице. По този начин авиокомпанията може да отмени и намали полетите си по разписание, ако е необходимо.

Друг момент относно намаляването на полетните разписания вероятно се изразява с „анулиране на услуги и възможни презаписвания“, които клиентите трябва да знаят и да имат предвид, когато планират ваканции. Това може да изисква по-висока от нормалната гъвкавост при планиране на пътувания.

На снимката: Southwest
Airlines се ангажира да предложи безплатно социално дистанциране до октомври 2020 г. (сн.: Southwest Airlines)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка