Сенатът добави 12 изтребителя F-35 и други оръжия в бюджета за отбрана на САЩ за финасовата 2021 г., но намали общия му обем

Pan.bg 13 юли 2020 | 13:27 views (655) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg

По информация на breakingdefence.com

Комисиите по отбрана и бюджет на Конгреса и Сената на САЩ направиха първото си намаление при годишния законопроект за отбрана, като одобриха разходи с 3,5 милиарда долара по-малко от искането на администрацията на Тръмп, въпреки че законодателите добавиха значителни $ 4.1 милиарда за няколко оръжейни системи, включително 12 допълнителни самолета F-35.

Като цяло конгресмените отрязаха 3,5 милиарда долара от искането на администрацията на Тръмп за бюджета за Финасовата 2021 г., като запазиха повишенитео на заплатите с 3%, увеличението на числеността на видовете въоръжени сили, освен на Корпуса на морската пехота, който ще трябва да съкрати 2100 души.

Одобрението на бюджетните кредити от Сената за увеличение на покупките на F-35 прави малко вероятно скептицизмът на конгресмените към JSF да преобладава. HASC не добави повече самолети над заявката на администрацията за 79 самолета и това включва трите модела. За разлика от тях, комисията на Сената SASC добави 1,36 милиарда долара за закупуване на повече F-35A за ВВС, F-35B за Корпуса на морската пехота и F-35C за ВМС.

Другите увеличения включват 11 конвертоплана V-22 за 1,1 милиарда долара, което е 2 повече от заявката на администрацията на Тръмп. Освен това се добавят 3 самолета P-8A Poseidon за Резерва на ВМС за 510 милиона долара, три повече от искането на администрацията. Конгресмените добавят и 16 БЛА MQ-9 Reaper към заявката на Пентагона на цена от 344 милиона долара.

Но смисълът от законопроекта за Конгреса и Сената е труден, тъй като все още не е ясно какво и къде са намалили, както отбелязва ветеранът-анализатор Байрон Калън. Всичко се усложнява от Закона за COVID-19 и корекции по вече сключените договори.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка