Сърбия проявява интерес към Boeing-Saab T-7A Red Hawk

Pan.bg 30 юли 2020 | 18:06 views (1061) commentaries(1)
img pan.bg, Н.Димов

Boeing-Saab T-7A Red Hawk е една от опциите, които Белград има предвид в плана си за замяна на сега намиращите се на въоръжение учебно-тренировъчни самолети и леки щурмовици.

В интервю пред централната телевизия висш представител на правителството споделя, че Т-7А може да замени както учебно-тренировъчния SOKO G-4 Super Galeb и лекия ударен самолет SOKO J-22 Orao, независимо от протичащите проекти за модернизация.

Сърбия проявява интерес към придобиване на двадесет самолета Т-7А, информира заместник-министърът на отбраната Ненанд Милорадович. Според него Т-7А, който се разработва като учебен самолет за ВВС на САЩ и се маркетира като лек изтребител/щурмовик за международния пазар, притежава „отлични характеристики и възможности“.

Милорадович обяснява, че Сърбия е привлечена от комбинацията на цена и характеристики на Т-7А, отбелязвайки, че Белград търси самолет, който да е около наполовина цената на съвременните изтребители от 4-то поколение (т.е. около 50 милиона долара) и чийто възможности са между тези на (сръбските) ударните G-4/J-22 и изтребителя МиГ-29. „Т-7А е свръхзвуков самолет, има съвременна авионика и може да замени изцяло сега намиращите се на въоръжение в сръбските ВВС ударна авиация и като многоцелеви самoлет да подпомогне МиГ-29.


image

image
G-4

image
J-22

image

Източник: janes.com/,превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  volxov5 30 юли 2020, 21:19
   
  4
   
  5

  е свръхзвуков самолет, има съвременна авионика и може да замени изцяло сега намиращите се на въоръжение в сръбските ВВС ударна авиация и като многоцелеви самoлет да подпомогне МиГ-29.

  А ние какво ще правиме,хвърчила,дрончета или...ще си пилиме задниците на треназорчета...

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка