Производство на Випуск 2020 „Добруджански“ на ВВВУ „Георги Бенковски“ (фотогалерия-2 част) - връчване на пагоните и дипломите

Pan.bg 02 авг 2020 | 17:57 views (5576) commentaries(0)
img pan.bg, Н.Димов

В петък, 31 юли 2020 г. на летище Долна Митрополия се състоя производството на ВИПУСК 2020 „Добруджански” на ВВВУ „Георги Бенковски”. (Випускът носи името „Добруджански“ по повод 80 години от мирното завръщане на Южна Добруджа към Майка България с Крайовската спогодба (7 септември 1940 г.), благодарение на героизма и себеотрицанието на Българската армия, дипломация и държава ).

На тържествена церемония бяха връчени първите офицерски пагони и дипломите за висше образование на първия випуск от 28 души на възстановеното ВВВУ „Г. Бенковски“, както и първите сержантски пагони и удостоверения за завършен Професионален сержантски колеж към училището на 3-ма кадети и 2-ма ефрейтори. Авиоинженерите получиха и новия нагръден знак на ВВВУ „Георги Бенковски”.

На тържеството присъстваха министърът на отбраната Красимир Каракачанов,заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков и началникът на ВВВУ „Г.Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски, кметът на град Долна Митрополия, народни представители, ветерани,граждани, родители и близки на завършилите.

Бяха прочетени заповеди за награждаване на отличилите се випусници. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди отличника на випуска лейтенант Владимир Тасков и първенците по специализации с парични и предметни награди и книга с историческа тематика. Всички випусници получиха от писателката Галина Златарева книгата „ Медальонът „ – исторически роман за интересната личност на патрона на авиационното училище – Георги Бенковски.

Община Долна Митрополия чрез кмета Поля Цоновска връчи Академичната награда „12 април” на лейтенант Милен Симеонов.

Ритуалът започна с откъси от заповедта на командира на Трета отделна армия относно навлизане на частите и съединенията в Южна Добруджа, както и лични поверителни писма относно организиране и участие на смесения орляк в операцията по навлизане в Южна Добруджа. В ролята на командир на пехотна дружина се превъплъщава мл.сержант Камен Димитров, а като командир на армейски въздушен орляк - пилотът сержант Александър Недялков. Знамето на 46-ти Добрички полк /реплика, предоставена от добричкия клуб „ Традиция „/ бе поверено на сержант Денис Маринов.

Випусниците и всички присъстващи бяха поздравени от българските ВВС с прелитане на два PC-9M “Pilatus”, два L-39ZA “Albatros” от в.ф. 52090 – Долна Митрополия и МиГ-29УБ от в.ф. 28000 – Граф Игнатиево.


Ритуалът завърши с тържествен марш на випусниците и представителни взводове от възроденото ВВВУ „Георги Бенковски“.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Производство на Випуск 2020 „Добруджански“ на ВВВУ „Георги Бенковски“ (фотогалерия-2 част) - връчване на пагоните и дипломите

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/36 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка