С украинския Ан-225 Мрия американски камиони бяха доставени в Израел за тестовете на ЗРК Iron Dome преди доставката му на американската армия (ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 06 авг 2020 | 14:00 views (3292) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на defencenews.comУкраинският товарен самолет Ан-225 Мрия, който кацна в Израел на 3 август, превозва камиони, които ще бъдат използвани за тестовете на батерията Iron Dome преди доставката й в САЩ, потвърди американското U.S. Army Futures Command. Украинският самолет е бил използван за превоз на камионите поради способността му да отговари на изискванията за натоварване и сроковете за доставка, заяви говорител на U.S. Army Futures Command пред Defense News.

Американската армия закупи 2 батерии Iron Dome, за да запълни кризисната празнината при ракетната ПВО като временно решение, докато продължава да оформя визията за бъдещети си способности за защита от косвени заплахи, която се развива за битка срещу не само срещу крилати ракети, но и срещу безплатни самолети, ракети, артилерия и минохвъргачки. ,Конгресът възложи на армията да купи и активира 2 батерии не по-късно от края на фискалната 2020 г. На автомобилите Oshkosh ще бъде монтирата системата Iron Dome и след това ще бъдат доставени в Съединените щати под тази форма след фабрично изпитателно приемане в Израел.
"Първата батерия се очаква да бъде изпратена до САЩ през декември 2020 г., а втората през февруари 2021 г." заяви на симпозиума за космическа и противоракетна отбрана на 4 август 2020 г. бриг. генерал Робърт Раш, изпълнителен директор на програмата на САЩ за ракети и Космос. Докато армията заяви, че няма да закупува всички системи за Iron Domeкато част от програмата на IFPC, служителите, развиващи способността, обмислят да включат части от Iron Dome в окончателното решение.
Армията на САЩ ще извърши оценка на най-добрите налични възможности за интегриране в крайното решение за IFPC през третото тримесечие на фискалната 2021 г. Ген. Раш подчерта, че армията няма да изхвърли системите си Iron Dome, когато IFPC стане факт, но вместо това ще продължи да използва системите, тъй като планира да гарантира, че батериите са съвместими с възможностите за командване и управление на САЩ.

На снимките: Ан-225 Мрия каца в Израел (сн. Интернет)
На снимката: Система Iron Dome („Железен купол“) изстрелва ракета. (сн.: Rafael)
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


С украинския Ан-225 Мрия американски камиони бяха доставени в Израел за тестовете на ЗРК Iron Dome преди доставката му на американската армия (ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка