Космическите сили на САЩ ще могат да провеждат настъпателни операции - „Космическа мощ“ /СНИМКИ/

Pan.bg 11 авг 2020 | 18:25 views (685) commentaries(0)
img
pan.bg


Настъпателните операции могат да се провеждат, за да се противопоставят на противник, който възнамерява да получи достъп до космическата сфера или да го използва в своя полза.

Доктрината на космическите сили на САЩ съдържа норма, която позволява на нов вид американски въоръжени сили да провеждат офанзивни действия и да атакуват обекти на земята и в киберпространството, ако е необходимо, съобщава РИА Новости.

image

Съобщава се, че документът носи название „Космическа мощ“ (Spacepower), той обяснява с какво ще се занимават американските космически сили, а също така обяснява защо Вашингтон смята, че космосът е сфера за военни действия. По-специално, учението разглежда военните операции в космоса като отделна зона на война, а не като сферата на компетентност на други видове войски.

image

Освен това, според доктрината, настъпателни операции могат да се извършват, за да се противопоставят на противник, който възнамерява да получи достъп до космическата сфера или да го използва в своя полза.

image

В документа се казва, че "настъпателните операции са насочени към космическите възможности и противокосмическите отбранителни системи на противника, за намаляване на ефективността и смъртоносните възможности на противниковите сили във всички области".

image

Също така, доктрината предвижда провеждането на настъпателни операции не само в областта на противодействие на противниковите противоракетни отбранителни системи, но и във връзка с "целия спектър на противоспътниковия потенциал на противника", включително наземни цели и обекти в киберпространството.

image

Космическите сили на САЩ са създадени на 20 декември 2019 г. През януари 2020 Джон Реймънд е назначен за командир на космическото командване на САЩ г.

Източник: voennoedelo.com Снимка: voennoedelo.com/ armiya.az

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*