В Китай: Русия никога няма да построи ракети с обхват от 20 хиляди км - няма нужда от тях /СНИМКИ/

Pan.bg 12 авг 2020 | 18:35 views (1938) commentaries(0)
img pan.bg

Наблюдателите напомнят, че най-голямата междуконтинентална ракета 15А14, част от комплекса на "Сатана", има максимален обхват на полета 16 хиляди километра.

Според журналистите на китайското издание Sohu, междуконтинентална ракета с радиус повече от 20 хиляди километра никога няма да бъде изградена в Русия. Информацията предава изданието "ПолитРоссия".

image

Както отбелязват авторите на публикацията, в момента нито една руска междуконтинентална ракета не е с обсег на действие над 20 хиляди километра. Наблюдателите напомнят, че най-голямата междуконтинентална ракета 15А14, част от комплекса на "Сатана", има максимален обхват на полета 16 хиляди километра.

image

Китайското издание счита, че в бъдеще няма да има междуконтинентални ракети с обсег на действие над 20 хиляди километра, тъй като няма нужда от тях. Както обясняват журналистите, междуконтинентална ракета с обсег от 14 хиляди километра може да удари навсякъде по света, обиколката на земния екватор е 40 хиляди километра, според това обхватът на полета на балистична ракета не трябва да надвишава 20 хиляди километра.

image

Освен това наблюдателите на изданието напомнят, че за междуконтиненталните балистични ракети дълъг обхват на полета означава сложност на проектирането, както и по-високи технически изисквания. В момента само Русия, САЩ, Китай и Франция, които са съсредоточени в северното полукълбо, имат потенциал да разработят междуконтинентални ракети, а разстоянието между основните сили варира от 14 до 16 хиляди километра.

От което авторите на статията стигат до извода, че междуконтиненталните балистични ракети, способни да покрият северното полукълбо и заплашват потенциални противници, ще бъдат достатъчни и няма нужда да ги разработват с обсег на действие над 20 хиляди километра.

Източник: voennoedelo.com Снимка: voennoedelo.com

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка