Обсъжда се съюзна подкрепа за усилване мисията за охраната на въздушното ни пространство

Pan.bg 15 авг 2020 | 13:41 views (703) commentaries(1)
img pan.bg
Източник: Otbrana.com

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов проведе работно посещение в Съюзното командване по операциите на НАТО в Монс, Кралство Белгия. Адмирал Ефтимов бе посрещнат с официална церемония от върховния главнокомандващ на Съюзните сили на НАТО в Европа генерал Тод Уолтърс вчера, съобщава Пресцентърът на МО.
Адмирал Ефтимов и генерал Уолтърс са обсъдили на работна среща оказването на съюзна подкрепа за усилване мисията за охраната на въздушното пространство на страната (enhanced Air Policing), което ще бъде и в интерес на повишаване подготовката на българските Военновъздушни сили за изпълнение на мисията в съюзен формат.
Друг акцент в срещата е бил трайното преместване на регионалната функция за морско координиране (RMCF) за Черно море от състава на Морското командване на НАТО във Военноморския координационен елемент в гр. Варна, където ВМС на Република България имат изградени инфраструктура и способности.
Потвърден е дългосрочният ангажимент на страната ни в международните усилия за трайно възстановяване на Афганистан, чрез продължаване участието на български военен контингент в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“. Началникът на отбраната наблегна върху всестранното осигуряване на нашия контингент с акцент защита на силите.
България е приела да домакинства срещата на началниците на отбраната на страните-членки на НАТО от Централна Европа в началото на 2021 г.
Обсъдени са били актуални теми от дневния ред на Алианса като изграждане на способности за възпиране и отбрана и прилагане на концепциите за реализиране на актуалната Военна стратегия на НАТО.
В срещите са участвали още представители от Щаба на отбраната и националният военен представител в Съюзното командване по операциите на НАТО генерал-майор Красимир Кънев.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  desh 15 авг 2020, 20:45
   
  11
   
  0

  Това е мълчалива абдикация и отказ от суверенитет!
  Ще докарат тука американци с изтребители, които да се конфронтират с руснаците, но ще е от наше име, защото те "само ще ни подкрепят"!!!
  Това е дъно!
  Толкова може тоя Евтимов.
  Те за това го и сложиха!
  Следващата стъпка ще е спиране от дежурство на българските самолети поради формална причина и предаване на въздушния ни суверенитет изцяло в ръцете на който трябва.
  Всичко е изчислено по 3.14 още по времето на оня Ненчев! Той за това закопа авиацията за да подготви почвата за това което вече се случва и това което ще се случи!
  Той нанесе огромна вреда на националната ни сигурност и подкопа фатално въздушния ни суверенитет.
  Соломон Паси унищожи ракетите ни, а Ненчев загроби авиацията!
  Благодарение на тях, все по-есто ще виждаме подобни уж невинни съобщения за предаване на елементи от националната ни сигурност в чужди ръце, уж с цел подпомагане и укрепване!
  А калъфа ще променя конституцията!!! Само малоумник не може да се сети защо!
  СРАМ МЕ Е!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка