Airbus ще поддържа хеликоптерите H135 на NASA в следващите 10 години чрез договор за поддръжка HCare Infinite за 15 милиона долара

Pan.bg 18 сеп 2020 | 08:45 views (531) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на airbus.com

На 17 септември 2020 г. Националната администрация по аеронавтика и космос (NASA) подписа с Airbus Helicopters Inc. договор за 15 милиона долара HCare Infinite за поддръжка в пълна наличност на вертолетите Н-135 на Агенцията. Обширният договор, първоначално обхващащ 2 години с възможност за удължаване до 10 години, осигурява целия спектър от нужди от подкрепа за флота на NASA от 3 хеликоптера H135, чийто доставките ще започнат по-късно този месец.

Airbus ще осигури експлоатационна готовност, като управлява цялата планирана и непланирана поддръжка от името на NASA, както и доставка на резервни части. Освен това Airbus ще отговаря за полетните операции с хеликоптерите, като осигури двама пилоти, двама механици и един ръководител на програмата в космическия център на Кенеди (KSC) на NASA във Флорида.

„С този нов договор HCare NASA разчита на експертния опит на производителя на Airbus за цялостно управление на всички нужди от поддръжка и услуги. Опитът и знанията на производителя ще осигурят подкрепа при преминаването на NASA от застаряващ самолетен флот към усъвършенствания хеликоптер H135 и ще гарантира плавен и безопасен процес и ще позволи на KSC Flight Operations да фокусира вниманието ни върху подкрепата на тези програми и партньори на NASA, които развиват науката, технологиите, аеронавтиката и космоса“ заяви Дейвид Рамзи, шеф на полетните операции в космическия център на Кенеди на NASA.

NASA ще експлоатира новия си флот от хеликоптери H135, закупени като част от инициатива за подновяване на флота, от нос Канаверал за различни мисии, включително охрана при изстрелване на ракети, спешна медицинска помощ и транспорт на квалифициран персонал.

„Успехът на нашите клиенти се крие в способността им да гарантират, че вертолетите са готови да излетят на секундата, а нашите решения за поддръжка HCare осигуряват гаранцията, че сме се погрижили за всичко, за да осигурим пълната наличност на флота. Целият ни екип е изключително горд да подкрепи бъдещето на космическите изследвания, като предоставя както нови хеликоптери, така и пълни услуги за поддръжка на NASA“ допълни Антъни Бейкър, вицепрезидент по поддръжката и обслужването на клиенти в Airbus Helicopters, Inc.

HCare Infinite е най-изчерпателното ниво на поддръжка за клиенти на Airbus и изисква компанията да гарантира пълната експлоатационна готовност на флота на клиента, включително поддръжка, техническа
поддръжка и доставка на резервни части, инструменти и консумативи. Обхватът на услугите за управление на материалите на HCare Helicopters на Airbus започва с Easy (каталожни услуги по заявка) и Smart (четири почасови опции), преди постепенно да се изгради до Infinite (ангажименти за пълна наличност).

Airbus Helicopters Inc. е водещият доставчик на хеликоптери в Съединените щати, с пазарен дял от близо 65% и присъствие от 50 г. Екип от повече от 750 служители експлоатира местните производствени и довършителни съоръжения за вертолети H125 и UH-72 Lakota и осигурява обучение от световна класа, поддръжка, следпродажбено обслужване и техническа помощ за регионалния флот на Северна Америка от близо 3100 хеликоптера.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка