По украински - 13-часов полет с Boeing 737-900ER от Киев до Ню Йорк с междинно кацане в Исландия

Pan.bg 22 сеп 2020 | 18:58 views (1012) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на simpleflying.comУкраинските международни авиолинии (МАУ) ще възобновят обслужването от своя хъб на международното летище Киев/Бориспол до летище "Джон Фитцералд Кенеди" (JFK) в Ню Йорк. Полетът ще е с продължителност 12,5 - 13 часа (блок-време) - доста време за прекарване в Boeing 737.

И така, как авиокомпанията ще извърши толкова дълъг полет с тяснофюзелажен самолет като 737?
Има няколко начина да осъществите пътуване по въздуха на дълги разстояния с нисък капацитет:
1. Авиокомпания може да използва голям, широкофюзелажен самолет без да запълва пълния капацитет.
2. Може да инвестира в тяснофюзелажен самолет като A321XLR, който има достатъчен обсег, за да измине разстоянието. Разбира се, A321XLR все още не е наличен и в момемнта не е опция, която е на масата.
3. Украинския начин - с по-малък самолет и с техническо кацане в Исландия за зареждане с гориво. Това е, което украинските международни авиолинии (МАУ) ще направят със своите 737 за полетите до Ню Йорк/JFK.

Според сайтът One Mile At A Time полетът на МАУ между Киев (KBP) и Ню Йорк (JFK) ще се изпълнява 2 пъти седмично от 9 декември 2020 г. в неделя и сряда.
С Boeing 737-900ER, графикът за тази полетите е както следва:

Киев-Ню Йорк
PS231. Първата отсечка на запад е от Киев до Кефлавик (Исландия). Излитането на летище Киев/Бориспол е в 10:00, пристигане в Кефлавик в 13:15.
PS231. След час в Кефлавик за дозареждане с гориво, самолетът ще продължи към Ню Йорк в 14:15, пристигайки в 15:35

Ню Йорк-Киев
PS232. Първата отсечка обратно към Киев ще бъде до Кефлавик с нощен полет. Излитане от Ню Йорк за Кефлавик в 22:10. и пристигане на следващия ден в 08:40 часа.
PS232. След час за дораждане с гориво полетът към Киев излита от Кефлавик в 09:40 и пристига в 16:30 в украинската столица.

Трябва да се отбележи, че кацането в Кефлавик е само техническо спиране за зареждане с гориво и няма да бъде част от полет с "пета" свобода. Това означава, че няма да качва или да превозва пътници до или от Кефлавик.

Дълго време в тесния 737
Полетът от Киев до Ню Йорк ще е с общо блоково времетраене от 12 часа и 35 минути. Първият полет до Кефлавик ще бъде малко над 5 часа, докато
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
вторият до Ню Йорк ще бъде по-близо 6,5 часа. Връщайки се на изток, полетът е с блок време от 11 часа и 20 минути, състоящ се от 5,5 часа за първата отсечка до Кефлавик и малко под 5 часа за втория полет до Киев.

Разбира се, блок времето е само времето между избутването на самолета от ръкава и пристигането на ръкава. Това не включва време за в качване и слизане. Това е много дълго време за прекарване в тяснофюзелажен самолет. Самолетът, който ще се използва за тази трансатлантическа услуга е Boeing 737-900ER. Конфигуриран е за 189 места в икономична класа. Сайтът One Mile At A Time твърди, че на тези полети ще има и бизнес класа. Тя обаче ще е стандартната икономична конфигурация с блокирани средни седалки.

По пътя на исландците
Всеки, който е изпълнил трансатлантически маршрут с Icelandair или вече несъществуващата WOW Air, е запознат с това маршрутизиране. Исландските превозвачи се изправиха срещу големите трансатлантически играчи, като предложиха безплатни междинни кацания в Исландия като начин да разделят полета на 2 отсечки и да осигурят допълнителна дестинация без допълнително заплащане. Тази стратегия позволи на по-малките исландски авиокомпании да свържат Северна Америка с континентална Европа със своите тяснофюзелажни самолети. За WOW Air често това бе Airbus A321, а за Icelandair Boeing 757.
Разбира се, съвсем необичайно е МАУ (или която и да е неисландска авиокомпания) да изпълнява трансатлантическа услуга с техническо кацане в Исландия. Ще бъде интересно да видим колко популярен ще е полетът Киев-Ню Йорк и обратно като се има предвид времето, прекарано в тяснофюзелажен самолет.

Текстове към снимки:
МАУ ще извършва дългия трансатлантическия полет между Киев и Ню Йорк/JFK със самолет Boeing 737-900ER. (сн. Getty Images)
Обикновено 737-900ER на UIA са конфигурирани с 189 места в икономична класа. (сн. Getty Images)
Това маршрутизиране напомня на полетие на WOW Air или Icelandair. (сн. GCMap.com)

Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


По украински - 13-часов полет с Boeing 737-900ER от Киев до Ню Йорк с междинно кацане в Исландия

PREVIOUS PHOTO 3/3 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*