Деян Крсник и Звонко Василевич са загиналите пилоти в катастрофата с МиГ-21 в Сърбия

Pan.bg 25 сеп 2020 | 21:23 views (793) commentaries(0)
img
пан.бгСръбското министерство на отбраната разкри имената на пилотите, загинали при катастрофата на МиГ-21

Министерството на отбраната на Сърбия посочи имената на пилотите, загинали при катастрофата на МиГ-21, съобщава РИА Новости, позовавайки се на съобщение от ведомството.
В петък сутринта стана известно, че при изпълнение на официални задачи изтребител МиГ-21 от сръбската армия е паднал в района на село Брасина близо до град Мали-Зворник.
"Пилотите Деян Крсник и капитан Звонко Василевич от 101-ва изтребителска ескадрила на 204-та бригада ВВС и ПВО на сръбската армия загинаха при катастрофа на самолет МиГ-21 близо до село Брасина близо до град Мали-Зворник", се казва в него.
Съобщава се, че майор Крсник е бил командир на четвърто отделение на 101-ва бойна ескадрила, бил е женен и има дете. Капитан първи клас, 43-годишният Звонко Василевич, помощник-командир за разузнавателни задачи на 101-ва ескадрила. И той с две деца.
Сръбското военно ведомство отбеляза, че самолетът е преминал необходимата проверка преди излитане. В момента комисията на Министерството на отбраната на страната установява причините за самолетната катастрофа.
По-рано радио Sputnik съобщи, че Полша иска външна помощ в ситуацията с диспечерите.

rbk.ru снимки


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


Деян Крсник и Звонко Василевич са загиналите пилоти в катастрофата с МиГ-21 в Сърбия

PREVIOUS PHOTO 1/2 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*