СПЕЦИАЛИЗАНТИ ОТ ФОРМИРОВАНИЯТА НА ВВС ЗАВЪРШИХА ОБУЧЕНИЕТО СИ ВЪВ ВОЕННОВЪЗДУШНА УЧЕБНА БАЗА

Pan.bg 22 окт 2020 | 12:09 views (2413) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на ВВУБНа 22.10.2020 год. във Военновъздушна учебна база гр. Долна Митрополия бяха връчени удостоверенията на специализантите, успешно завършили курсове за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „Авиационно – технически специалисти” и специалисти в системата за „Комуникационно, информационно и навигационно осигуряване”.
Тяхното обучение се проведе в „Центъра за подготовка и обучение” с началник подполковник Ивайло Ницов. Главната цел на курса „Авиационно-технически специалисти” е обучаемите да придобият общи и тясно профилирани знания относно заеманата длъжност като специалисти по експлоатация и ремонт на летателните апарати и авиационни двигатели, авиационно въоръжение, радиоелектронно оборудване на летателния апарат и специалисти по авиационни електроприбори и автоматични системи.

В часовете по теоретична подготовка курсистите придобиха знания за основните дейности на авиационно–техническите формирования, техническата експлоатация на авиационната техника, правилата за работа с контролно-измервателната апаратура и специализирания инструмент, оборудването и въоръжението, както и изискванията за водене на експлоатационно – техническата документация. По време на практическите занятия курсистите се запознаха с процеса по поддържането експлоатацията и ремонта на авиационната техника и придобиха умения за работа със специализираната апаратура.

В хода на подготовката специализантите показаха висока мотивация и стремеж към усъвършенстване. Потвърждение на това са постигнатите резултати от теоретичните и практически изпити. Курсът завърши със среден успех Отличен 5,50.

Много добри резултати показаха и специализантите от курса за специалисти в системата на „Комуникационно, информационно и навигационно осигуряване”. Те усвоиха знания и умения за експлоатация на комуникационна и навигационна техника, правилата за използване на контролно – измервателната апаратура, работа с наземни авиационни УКВ радио-средства и системи за обективен контрол. Средният успех на курса е Мн. добър 5,25.

Заместник-командирът по летателна подготовка - подполковник Пламен Ковачев връчи удостоверенията на специализантите. В обръщението си към тях, той изтъкна важността на обучението като съществен етап от професионалното им развитие. Поздрави ги за проявената отговорност и стремеж към усъвършенстване, и им пожела успешна и безаварийна работа.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


СПЕЦИАЛИЗАНТИ ОТ ФОРМИРОВАНИЯТА НА ВВС ЗАВЪРШИХА ОБУЧЕНИЕТО СИ ВЪВ ВОЕННОВЪЗДУШНА УЧЕБНА БАЗА

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка