Тържествено отбелязване на празника на 24-та Авиобаза Крумово – ТЕХНИКАТА (фотогалерия) – 3 част

Pan.bg 30 окт 2020 | 12:10 views (3123) commentaries(0)
img pan.bg, Н.Димов

През последните години ВВС, по независими от тях причини, разполагат със силно ограничен брой изправна авиационна техника (може би светъл лъч е само в Авиобаза Безмер, която в близките месеци ща разполага с ОСЕМ изправни, ремонтирани и модернизирани самолета!).

С много усилия на ИТС, добро планиране и всеотдайност, военната авиация продължава да изпълнява функциите си и поставените задачи. Това особено силно важи за 24-та Авиационна база-Крумово, която през изминалата година не само участва успешно в международните учения, но екипажите активно се включиха в гасене на пожари, осигуряване на спешен въздушен транспорт на болни в критично състояние, носйки в същото време и на постоянно дежурство.

Част от изпълняваните задачи и летателно майсторство бяха демонстриране на 28 октомври, когато се отбелязаха 59 години от създаването на първата вертолетна авиационна част в България – 44-ти вертолетен авиационен полк, чийто достоен наследник е 24-та Авиобаза-Крумово.

На 27 октомври 2020 г. се навършиха 59 години от създаването на първата вертолетна авиационна част в България – 44-ти вертолетен авиационен полк. Наследникът на вертолетните полкове е 24-та Авиационна база-Крумово.
Годишнината бе отбелязана днес при строго спазване на всички мерки във връзка с пандемията от COVID-19.
На тържеството присъстваха заместник-командирът на Военновъздушните сили бригаден генерал Петьо Мирчев, командирът на Авиобаза Безмер полковник Милен Димитров, ограничен брой ветерани и представители на медии.
Празникът започна с тържествен строй и приветствие на командира на авиобазата бригаден генерал Димитър Иванов. В словото си той отбеляза последните постижения на авиобазата и особено изпълнението на нов тип задачи с вертолет Кугар, а именно гасене на пожари – нещо, което не беше правено досега в България с този тип авиационна техника. Екипажи от авиобазата многократно участваха в предотвратяване на разрастване на огнените стихии, действайки в изключително тежки условия и при висок риск. В края на словото си бригаден генерал Димитър Иванов благодари на целия личен състав и на ветераните, пожелавайки им здраве и да притежават все така нестихваща енергия.
С кратко приветствие се обърна заместник-командирът на ВВС бригаден генерал Петьо Мирчев, бивш командир на авиобазата.
За отлични резултати при изпълнение на служебните си задължения бяха прочетени заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители.
Малко по-късно бяха поднесени венци и цветя пред паметника
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
на загиналите пилоти и авиационни специалисти от авиобазата и с падане на колене и минута мълчание бе почетена тяхната памет.
Най-атрактивната част бе демонстрация на част от изпълняваните задачи с вертолети Ми-24, AS 532 AL Cоugar и Bell 206. Екипажите показаха изключително майсторство, а присъстващите аплодираха динамичния пилотаж. Въздушните демонстрации завършиха с парашутни sкокове от вертолет AS 532 AL Cоugar.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Тържествено отбелязване на празника на 24-та Авиобаза Крумово – ТЕХНИКАТА (фотогалерия) – 3 част

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/21 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка