Отказ на горивната система пренасочи самолет на авиокомпания ПОБЕДА към Внуково

Pan.bg 23 ное 2020 | 16:47 views (448) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: flightzone.bg,


Самолет Boeing 737-800 (рег. VQ-BTC) на руската авиокомпания ПОБЕДА, изпълняващ полет DP-525 от Санкт Петербург до Чебоксари (Русия) със 140 души е бил пренасочен към летище Внуково заради технически проблем. Той е излетял в 10:23 часа местно време и по план е трябвало да кацне 12:10 часа.

На 15 ноември машината е достигнала до височина около 11300 m (FL370), когато екипажът преценил да се пренасочи към летището във Внуково заради проблем с горивната система. За около 6 минути самолетът се спуснал до 2700 m (FL090). За случая авиоекспертът Тодор Иванджиков (IAS) коментира:

„Това е изключително опасно явление. Редно е да се отбележи, че в Русия се случва да имат проблем с чистотата на горивото. Ако не се сложи добавка, се получават ледчета, които на практика блокират филтрите. Предполагам, че са имали проблем с параметрите в двигателите и затова са се върнали. Ако е бил само единият двигател, са имали шанс да продължат. Но ако проблемът е бил и с двата – никакъв.”

Впоследствие на Летище Внуково самолетът на авиокомпания Pobeda е сменен с друг B737-800 (рег. VP-BPX), който излетял близо час след кацането на VQ-BTC и е пристигнал в Чебоксари с около 70 минути закъснение.

От ПОБЕДА са информирали, че пренасочването се наложило заради „възникнал технически проблем, който не оказал влияние върху безопасността на полета, но нямало как да бъде решен в Чебоксари поради липса на сертифицирани кадри за такъв ремонт.“

В крайна сметка повредата била отстранена и самолетът бил готов да поднови полетите около 5 часа след кацането във Внуково.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка