Концесията на Летище Пловдив беше отложена отново, този път за 25 февруари

Pan.bg 27 ное 2020 | 08:24 views (508) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: flightzone.bg, Зорница Буковска

За пореден път беше отложена концесията на Летище Пловдив. Новият срок е 25 февруари 2021 г., научи Flightzone.bg. Решението е на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията след проведена среща в сряда в района на аеропорта. В съобщението на транспортното министерство се казва:

„Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията, с Решение № РК-6 от 25.11.2020 г. одобри Обявление за поправка на Обявление № 2020/S 045-107466, публикувано в „Официален вестник“ на Европейския съюз на 4 март 2020 г. Със същото решение са одобрени и изменения на Документацията за концесията.
Обявлението предвижда срокът за подаване на заявления и оферти да бъде удължен до 25 февруари 2021 г., 12:30 часа българско време. Заявленията ще бъдат отворени на 25 февруари 2021 г. в 14:30 часа българско време."

Обявлението за поправка е изпратено за публикуване в „Официален вестник“ на Европейския съюз на 25 ноември 2020 г.

Вчера изтече крайният срок за подаване на оферти и предложения. От сигурен източник „Марица“ научи, че този път имало кандидат с интерес към аеропорта край Крумово. Базирана в Западна Европа компания с българско участие подготвяла документи за участие, но в последния момент се отказала, а причините са комплексни – несигурната ситуация в света заради пандемията с корона вируса, изчистване на детайли около условията на концесията, както и неразрешения съдебен спор за част от перона.

С решение на Министерски съвет четвъртата процедура за възлагане на концесия за строителство на обект „Гражданско летище за обществено ползване Пловдив“, бе открита на 4 март 2020 г. и към днешна дата се отлага за четвърти път. В момента тече конкурс за директор според изискванията на Закона за публичните предприятия. Както „Марица“ писа, шестима са подали документи за директор на Летище Пловдив и четирима за независими членове.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка