Airbus ще увеличи месечното производството на моделното семейство A320 от 40 на 47 самолети през 2021 г.

Pan.bg 30 ное 2020 | 10:10 views (586) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на simpleflying.comВъпреки че повечето професионалисти предвиждат дълги години възстановяване за авиационната индустрия, европейският производител Airbus ще се придържа към планираното увеличение на производството на моделното семейство A320. Новините идват в разгара на вълните от COVID-19 в цяла Европа, но също така на фона на обещаващи новини относно одобрението и доставката на ваксини.

Реализация на съществуващите планове за 2021 г.
Анонимен източник сподели с Bloomberg, че Airbus ще продължи с ускоряването на производството през 2021 г. на популярното си тяснофюзелаажно моделно семейство A320 от 40 на 47 на месец, въпреки интензивните огнища на коронавирус в много части на света. Докладите по-рано през 2020 г. предполагаха, че е възможно намаляване на производството на семейството A320 с до 50%. Преди коронакризата Airbus произвеждаше със скорост 60 на месец и планираше да увеличи това до 63 до края на 2020 г. и до 67 до 2023 г. Реално през 2020 г. темпът на производство спадна до 40/месец, но миналия месец Simple Flying отбеляза, че това ще нарасне до 47/месец през следващата година, като Airbus предупреждава своите партньори от веригата за доставки да бъдат готови до юли 2021 г., тъй като очаква силно възстановяване за индустрията.

Стрес-тест на поръчките
Анонимният източник сподели също така с Bloomberg, че компанията е „тествала обстойно своите отказани поръчки“ за семейството A320. В действителност, след тази проверка на поръчките, Airbus остава доволен от стратегията си за увеличаване на производството. Тази увереност за увеличаване на производството може да е подсилена и от изминалия месец на добри новини по отношение на ефективните ваксини. Това доведе до това авиокомпаниите и летищата по света да популяризират своите способности за ефективно разпространение на фармацевтични продукти, когато му дойде времето.

Докато възстановяването на бизнес пътуванията може да отнеме известно време, несъмнено има доста задържано в момемнта търсене на пътувания за свободно време, както и това, което е известно като „VFR пътуване“ или „посещение на приятели и роднини“. При широко разпространение на ваксина, това забавено търсене може много добре да доведе до скок в търсенето на пътувания, когато му дойде времето.

Отменените поръчки намират нови клиенти
Допълнителни добри новини дойдоха за Airbus тази седмица под формата на 6 A320neo, които намериха нови собственици. Шестте самолета бяха предназначени за авиокомпанията
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > > AirAsia от Югоизточна Азия, но бюджетният превозвач заяви през април 2020 г., че няма да извършва повече доставки тази година. „Не възнамеряваме да предприемаме нови доставки на самолети тази година с целта да приключим 2020 г. с 242 самолета, нетно намаление от 1 самолет спрямо миналата година. Преглеждаме поръчките от Airbus“ заяви изпълнителният председател на AirAsia Group, Датук Камарудин Меранун.

Докато производителят на самолети е анулирал и отложил доставката на самолети, главният финансов директор на Airbus Доминик Асам заяви през октомври 2020 г. , че броят на „белите опашки“ е на ниско ниво в порядъка на двуцифрените числа.

Текстове към снимки:
В Европа семейството на самолетите A320 се сглобява в Тулуза (Франция) и Хамбург (Германия) (сн.: Getty Images)
Производството на Airbus-и намаля драстично през 2020 г., тъй като преди това се произвеждаха 60/месец от семейство A320 (сн.: Getty Images)
Производство на Airbus, A321 вТулуза (сн.: Getty Images)

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Airbus ще увеличи месечното производството на моделното семейство A320 от 40 на 47 самолети през 2021 г.

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка