Великобритания получи първите модернизирани вертолети AH-64E Apache

Pan.bg 30 ное 2020 | 10:47 views (430) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на janes.com

На 26 ноември 2020 г. Обединеното кралство получи първия от своите 50 ударни хеликоптера Leonardo Boeing WAH-64D Apache Longbow AH1, които ще бяха модернизирани до най-новия стандарт Boeing AH-64E Apache Guardian.

Британската армия съобщи, че първите два хеликоптера са доставени в авиобаза Wattisham в Съфолк. „Пристигането на първия ударен хеликоптер Apache E, който ще бъде доставен на британската армия през следващите 2 години, бележи началото на значително повишаване на способността да се увеличи приноса на армията в целия спектър на военните операции“ заяви генерал-майор Джез Бенет, директор "Способности".

Въпреки че точното естество на процеса на модернизация на хеликоптерите на Великобритания не е разкрито, се предполага, че тя включва редица съществуващи системи (без двигателите), които са прехвърлени от стария Apache Longbow към новия самолет Apache Guardian.

Съобщение на Американската агенция за сътрудничество в областта на отбранителната сигурност (DSCA), публикувано през август 2015 г., изброявява за проекта Модернизирани прицелни обекти за присвояване и обозначаване (M-TADS) AN/ASQ-170, Модернизирани пилотски сензори за нощно виждане (PNVS) AN/AAR-11 и монтиран на основната втулка радар за управление на огъня Northrop Grumman AN/APG-78, които могат да бъдат прехвърлени от WAH-64D на AH-64E. В съобщението също така се казва, че двигателите Rolls-Royce RTM 322 на WAH-64D най-вероятно ще бъдат заменени от стандартната силова установка за американската армия General Electric T-700-GE-701D. Това прехвърляне на системи между двата модела позволява спестяване на разходи, тъй като много от по-скъпите системи могат да бъдат използвани повторно.

Първите два от 50 преработени хеликоптера AH-64E Apache за британската армия бяха доставени във Великобритания на 26 ноември. (сн.: Crown Copyright)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка