Embraer достави първия модернизиран AEW&C Е-99 на бразилските ВВС

Pan.bg 30 ное 2020 | 11:29 views (444) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на embraer.com

На 27 ноември 2020 г. на церемония, проведена в завода на Embraer в Gavião Peixoto (щата Сао Пауло, Бразилия), Embraer достави първия модернизиран самолет EMB 145 AEW&C (Airborne Early Warning and Control), означена като E-99 в бразилските ВВС (FAB). Още 4 самолета Е-99 ще бъдат модернизирани като част от договора.

„За Embraer е привилегия да продължи да отговаря на нуждите на FAB, за да поддържа този здрав и модерен самолет в актуално състояние. Той играе стратегическа роля в отбранителната система на Бразилия и вече е доказал своята оперативна ефективност. Като част от стратегията за растеж на Embraer за следващите години, ние инвестирахме в диверсификация на нашето бизнес портфолио в сектор "Отбрана и сигурност" с иновативни решения за по-добро задоволяване на нуждите на глобалния отбранителен пазар, което далеч надхвърля нашите самолети" заяви Джаксън Шнайдер, президент и главен изпълнителен директор на Embraer Defense&Security.

Системите за мисии и свързаните с тях подсистеми, включително за електронна война, командване и управление, електронни противодействия и радар за въздушно наблюдение бяха актуализирани като част от процеса на модернизация, разширявайки капацитета на FAB да изпълнява мисии за контрол на полети, ранно предупреждение и електронно разузнаване, наред с други.

Проектът E-99M се провежда от COPAC с подкрепата на Embraer и различни международни доставчици, като SAAB, Aeroelectronica International (AELI) и Rohde & Schwarz. В допълнение към модернизацията, проектът включва споразумения за трансфер на технологии, които ще позволят технологичен напредък за бразилската отбранителна индустрия.
Atech, компания за отбрана и сигурност на Embraer, участва в разработването на системата за управление и контрол. Бяха придобити и 6 станции за планиране и анализ на мисии, които ще се използват за обучение и подобряване на натренираноста на екипажите.

Построен на успешната регионална реактивна платформа ERJ 145, с повече от 1200 доставени единици и 30 милиона летателни часа, самолетът E-99 на FAB може да открива, проследява и идентифицира цели в района на патрулиране и да предава тази информация на съюзническите сили. Самолетът може също да изпълнява управление на въздушното пространство, насочване на изтребители и контрол на прехвати, радиоразузнаване и мисии за наблюдение.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка