Leonardo ще достави на Бразилия 6 хеликоптера AW119Kx за федералната магистрална полиция на страната

Pan.bg 30 ное 2020 | 14:28 views (413) commentaries(0)
img хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на leonardo.com

На 30 ноември 2020 г. Leonardo обяви, че Федералната магистрална полиция (PRF) на Бразилия ще въведе в експлоатация 6 еднодвигателни хеликоптера AW119Kx. Очаква се първият вертолет да бъде доставен в Бразилия в началото на следващата година, като доставката на останалите хеликоптери на оператора се планира да бъде завършена до средата на 2021 г. AW119Kx ще се експлоатират от Отдела за въздушни операции (DOA) от неговите бази в 5-те региона на Бразилия, за да изпълняват редица мисии, включително транспорт, спасяване, спешна медицинска евакуация, пожарогасене, наблюдение и правоприлагане.

Изборът на AW119Kx от PRF бе направен след стриктна оценка на техническите възможности, за да отговори най-добре на нуждите на правоприлагащата агенция. Предаването на тези хеликоптери ще разшири допълнително флота от хеликоптери Leonardo, използвани от правоохранителните, спасителните и обществените оператори в Бразилия, което вече включва еднодвигателните AW119 в допълнение към леките двудвигателни AW109 и и средните AW139. Хеликоптерите ще разполагат с усъвършенствана персонализирана конфигурация, включваща, наред с други, "стъклен" кокпит Garmin G1000NXi, електрооптична система с инфрачервен прожектор, спасителна лебедка, товарна кука, bambi bucket за противопожарна дейност, комплект въжета от двете страни за операции на Специалните сили и усъвършенствани комуникационни системи.

Към днешна дата в Бразилия оперират над 190 хеликоптера Leonardo от различен тип, изпълняващи много роли, включително: корпоративен/частен транспорт, в правоприлагащите органи, обществени услуги, офшорни превози и военноморски приложения. Тъй като успехът на вертолетите на Leonardo расте, компанията се ангажира да продължи да укрепва съществуващото си ниво на местни услуги със създаването на нов регионален център за поддръжка, ръководен от Leonardo du Brasil в Итапеви, на 30 km от Сао Пауло, чийто откриване бе отбелязан през февруари. Новият център за поддръжка ще разшири услугите, които вече се предоставят от съществуващото съоръжение в Сао Пауло.

Leonardo се ангажира да обслужва и защитава общностите по света, като допринася за техния устойчив растеж, като предодоставя водещи технологиите. Партньорството с правителства, частни организации и индустрии за способности за сигурност и безопасност е крайъгълният камък на стратегическия план Be Tomorrow 2030 на Leonardo.

Вертолетът AW119Kx е най-добрият еднодвигателен хеликоптер, предлаган днес на пазара, разполагащ с модерна система за авионика с повишена ситуационна информираност, ефективност на мисията и безопасност. AW119Kx разполага с голяма кабина, която може да побере до 6 пътника и има резервиране на всички критични системи, нещо което обикновено се прилага на двудвигателни самолети, гарантиращи изключителна надеждност и безопасност. AW119Kx е напълно подходящ за изпълнение на много роли, включително EMS, правоприлагане, комунални услуги, пожарогасене, пътнически транспорт, обучение и държавни/военни мисии. Над 350 хеликоптера AW119 са поръчани от над 130 клиенти в 40 държави. Редица правоохранителни органи, агенции за обществени услуги или въоръжени сили по света са избрали или вече използват AW119 в Бразилия, САЩ, Чили, Мексико, Еквадор, Португалия, Финландия, Латвия, за да назовем само няколко. Вариантът на AW119 бе избран от ВМС и Бреговата охрана на САЩ през януари, за да обучи следващото поколение военноморски авиатори.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка