Boeing започва производството на тренажори за оръжейни системи и полетни операции на УТС T-7A Red Hawk

Pan.bg 01 дек 2020 | 18:34 views (483) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на boeing.com

Тренажорите за оръжейните системи и за полетни операции на новия американски учебно-тренировъчен самолет T-7A Red Hawk ще осигурят на бъдещите пилоти симулационно обучение „в реално време“, за да допълнят успешно полетите на действителния самолет.

От 1 декември 2020 г. американските ВВС са с една крачка по-близо до получаването на УТС от следващо поколение. Boeing започва да произвежда наземно базиран максимално реален тренажор (GBTS) за УТС T-7A Red Hawk.

Понастоящем екипите на Boeing сглобяват първите два тренажора за оръжейни системи и за полетни операции на място в завода на компанията в Сейнт Луис. Тези симулатори, които са основата за обучение на пилоти и ключови за готовността на ВВС, могат да се свързват дигитално с действителните УТС T-7A и да позволяват виртуални конструктивни и вградени сценарии за обучение.

„Системата за обучение на УТС T-7A Red Hawk е може би най-напредналата в света. Това е game changer. Тази система е 100% интегрирана с реалния опит на пилотите, предлагайки максимално реална симулаци. Ние работим в тясно сътрудничество с американските ВВС и очакваме с нетърпение да тестваме и въведем самолетите в експлоатация" заяви Чък Дабундо, вицепрезидент за програмата T-7 в Boeing.

Учебните симулатори са оборудвани с високоточни станции за екипажа, които включват седалки с динамично движение и 8K проектори на Boeing Constant Resolution Visual System, предлагащи 16 пъти по-голяма яснота от традиционното видео с висока разделителна способност (1080p).

„Това е най-точното, завладяващо изживяване, което всеки пилот може да има извън самолета. Интегрирахме обучението цялостно, включително актуализации на софтуера с "едно натискане на бутона". Това, което пилотът вижда в класната стая, на своите устройства за обучение като настолни компютри и в симулаторите за полетни операции и оръжейни системи, ще бъде това, което ще вижда в самолета. Бъдещите пилоти могат да очакват по-всеобхватно, завладяващо обучение" подели Шери Кьонеман, директор за обучение и поддържане на програмата T-7A в Boeing Global Services.

GBTS на T-7A е изграден върху отворена системна архитектура на хардуера и цифров софтуер, който ще позволи на симулатора да бъде осъвременяван с променящите се нужди на ВВС.

Симулаторът подсилва „полетното“ изживяване с оптика от висок клас и седалки с динамично движение (сн.: Ерик Шинделбауър)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка