ПОЛКОВНИК ВАЛЕРИ ЦЕНОВ, КОМАНДИР НА ПЪРВА ЗРБ - ПРОДЪЛЖАВАМЕ С ФИЛОСОФИЯТА НА УСПЕХА НА НАШЕТО КОЛЕКТИВНО ОРЪЖИЕ

Pan.bg 14 яну 2021 | 09:01 views (475) commentaries(1)
img
ПОЛК. ВАЛЕРИ ЦЕНОВ: "И ПРЕЗ 2021 Г. ПРОДЪЛЖАВАМЕ В УНИСОН С ФИЛОСОФИЯТА НА УСПЕХА НА НАШЕТО КОЛЕКТИВНО ОРЪЖИЕ"
По информация и снимки на Първа ЗРБ


На януари 2021 г., във формированията на Първа зенитно-ракетна база (Първа ЗРБ) беше дадено началото на подготовката през новата година. В словото си пред строя в Управлението командирът на Базата полк. Валери Ценов изтъкна, че както през изминалата година, така и през настоящата ще продължава да разчита на силите и отдадеността на целия личен състав за изпълнението на „нашата кауза да опазваме чисто небето на България”.

В словото си полк. Ценов отбеляза, че през 2020 г. войските са преминали през много изпитания, наложени от борбата с пандемията. „С общите усилия и отговорното отношение на всеки от Вас ние не само ги преодоляхме, но и като част от Военновъздушните сили и Българската армия допринесохме за овладяване на сложната обстановка и здравната криза, съобразно разпоредените ни действия. Същевременно съхранихме боеспособността си, повишихме тактическата и бойната подготовка на командирите, щабовете и личния състав” – каза полковникът.

Командирът на Зенитно-ракетната база изтъкна, че през новата 2021 г. усилията в тези аспекти продължават. Паралелно с поддържането на готовността за оказване на помощ на здравните и полицейски власти и непрестанното носене на бойно дежурство пред състава на ЗРВ предстоят и участия в голям брой национални и международни учения и тренировки. Най-голямото от тях ще бъде тактическото учение с бойни стрелби на формированията за ПВО на българската армия „Шабла – 2021” с международно участие. В тях ще се акцентира върху иновативността и създаването на още по-реалистична тактическа обстановка и надграждане на потенциала на ЗРВ чрез отработването на нови тактики. Сред целите за годината е да се повиши ефективността на подготовката във войските и продължаване на работата по плана за тяхното развитие и модернизация. Предстои да се отбележи и нов емблематичен юбилей – 60 години от създаването на Първа зенитно-ракетна база.

„През всичко това ще продължаваме заедно, подкрепяйки се и разчитайки един на друг, в унисон с философията на успеха на нашето колективно оръжие” – заяви полк. Ценов.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ПОЛКОВНИК ВАЛЕРИ ЦЕНОВ, КОМАНДИР НА ПЪРВА ЗРБ - ПРОДЪЛЖАВАМЕ С ФИЛОСОФИЯТА НА УСПЕХА НА НАШЕТО КОЛЕКТИВНО ОРЪЖИЕ

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  САМО НАПРЕД 14 яну 2021, 19:09
   
  7
   
  0

  ГОЛЯМО ДЖУДЖЕ Е цонката,
  АМА МНОГО ПО-ГОЛЕМИ СА МУ "РАКЕТОНОСИТЕЛИТЕ"!

  ПРЕДУСЕЩАМ, КАК НА него-
  потомственият пАлковник ,
  ЩЕ СЕ ПАДНЕ "честа" ДА ЗАКРИЕ ЗРВто!

  цецко,цецко....!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка