H160 на All Nippon Helicopter с първия полет

Pan.bg 15 яну 2021 | 10:24 views (499) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на airbus.com

На 14 януари 2021 г. в Маринян (Франция) първият вертолет H160 на All Nippon Helicopters (ANH) изпълни първия си изпитателен 95-минутен полет над летище Марсилия/Прованс. Този успешен първи полет проправя пътя за въвеждане на вертолета в експлоатация в Япония.

ANH разполага с хеликоптерен флот, състоящ се от шест AS365 и пет H135, за ТВ репортажи за телевизиите в Япония. Този H160 ще замени един от наличните AS365.

„Радваме се да видим успешния първи полет на първия японски H160 и очакваме с нетърпение този хеликоптер от следващо поколение да играе важна роля в нашите национални мисии. От въвеждането на вертолета AS365 преди 3 десетилетия, изискванията на пазара за електронно събиране на новини непрекъснато се развиват и значително се повишават. Този най-съвременен хеликоптер H160 е своевременно добре дошъл за нашите операции“ сподели Юн Янагава, президент на ANH.

H160 получи типовия сертификат от Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA) през юли 2020 г., като сертификатът от Японското бюро за гражданска авиация (JCAB) се очаква в началото на 2021 г. Преди доставката на хеликоптера ще бъде инсталирана специализирана техника в съоръжението на Airbus Helicopters в Кобе, преди приемането му в експлоатация.

„За нас е чест да имаме ANH като наш стартов клиент на H160 в Япония, тъй като те обновяват своя флот. Този успешен първи полет е особено значим през това безпрецедентно време за индустрията. Благодарим на нашите клиенти и участващите екипи, че положиха максимални усилия за това постижение. Ще продължим да предоставяме най-голямата си подкрепа и да осигурим безпроблемна доставка до ANH“ заяви Гийом Лепринс, управляващ директор на Airbus Helicopters в Япония.

Японският пазар за електронно събиране на новини е развит пазар с 87 хеликоптера, предназначени за такива мисии. Близо до 70% от тези хеликоптери са произведени от Airbus, като платформите H125, AS365, H135 и H155 най-често се използват от операторите. С предстоящото представяне на H160, който е оборудван с допълнителни функции за безопасност от пакета авионика Helionix, този хеликоптер ще донесе допълнителни предимства на авиокомпанията.

Проектиран като многоцелеви хеликоптер, способен да изпълнява широк спектър от мисии като офшорни превози, спешни медицински услуги, частни полети и такива за бизнес авиация, както и обществени услуги, H160 интегрира най-новите технологични иновации на Airbus. Хеликоптерът осигурява на пътниците превъзходен комфорт благодарение на звукопонижаващите лопати Blue Edge и превъзходната външна видимост, която е от полза както за пътниците, така и за пилотите.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

General Dynamics European Land Systems

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка