Морският AESA радар Leonardo 7500E V2 Seaspray ще бъде интегриран на БЛА MQ-9B SeaGuardian

Pan.bg 19 яну 2021 | 08:45 views (336) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на leonardo.com

General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI) работи с Leonardo, за да интегрира радара Leonardo Seaspray 7500E V2 в централната радарна подсистема на своята дистанционно управляема самолетна система (RPAS) MQ-9B SeaGuardian. Интегрирането на този водещ на пазара радар в SeaGuardian ще даде възможност за постоянно морско разузнаване, наблюдение и добиване на информация (ISR) и ще бъде достъпен за международните клиенти на компанията.

MQ-9B на GA-ASI революционизира пазара на RPAS с дълготрайна издръжливост, като осигурява способност за работа във всякакви метеорологични условия и съответствие със STANAG-4671 (стандарт на НАТО за летателна годност за безпилотни летателни системи). Тези характеристики, заедно с оперативно доказан радар за избягване на сблъсък, позволяват гъвкави операции в гражданското въздушно пространство.

SeaGuardian разполага с многорежимен морски радар за надводно търсене с режим на изображения с обратна радарна синтетична апертура (ISAR); приемник със система за автоматична идентификация (AIS) и видео сензор с висока разделителна способност, оборудван с оптични и инфрачервени камери. Този набор от сензори, допълнен от автоматични алгоритми за корелация на следите и откриване на аномалии, позволява откриване и идентифициране на надводни съдове в реално време на хиляди квадратни морски мили.

Радарът Seaspray 7500E V2 е подходящ за набора от мисии на SeaGuardian, използвайки технологията Active Electronically Scanned Array (AESA) за откриване, проследяване и класифициране на стотици морски контакти. Интеграцията ще включва и подход на отворени системи за мисия (OMS), който позволява на SeaGuardian и неговия сензорен пакет да предлагат оперативна и устойчива гъвкавост на крайните потребители.

Много страни използват радарите с електронно сканиране Leonardo Seaspray и компанията използва оперативна обратна връзка от тези клиенти, за да разшири и оптимизира набора от режими на радара. Те включват патентованата възможност за откриване на малки цели на Leonardo, което му позволява да забележи изключително трудни цели като перископи на подводници и корабокрушенци на далечни разстояния, дори в много бурно море. Ключов дискриминатор на E-сканиращите радари на Leonardo е тяхната висока надеждност и толерантност към грешки, което позволява ефективна работа по време на мисия, дори ако редица отделни радарни модули се повредят.

Seaspray значително ще подобри възможностите на MQ-9B и ще надгради върху вече тясното работно партньорство между GA-ASI и Leonardo. По-рано тази година GA-ASI обяви приключване на първоначалната работа по интеграция на електронното наблюдение на Leonardos SAGE към SeaGuardian, който дава на БЛА възможност за събиране на разузнавателна информация за морски и наземни излъчватели на радарни сигнали в широка зона.

Клиентите ще могат да избират измежду широк набор от сензори и полезни товари на платформата SeaGuardian, като Seaspray и SAGE са готови опции за сензори.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

General Dynamics European Land Systems

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка