Учение на ВВС на САЩ за осигуряване защита на въздушното пространство над Вашингтон (видео)

Pan.bg 20 яну 2021 | 10:56 views (500) commentaries(0)
img pan.bg, Н.Димов

ВВС са извършили първото от общо две планирани учения “Falcon Virgo”, чиятоосновна цел е осигуряване защита на въздушното пространство над американската столица.
В учението са включени няколко сценария, включително реагиране при нарушаване на зоната, забранена за полети; отвличане на самолет и реакция при поява на неопозната въздушна цел.

В учението участват голям брой летателни апарати, включително изтребители F-16 Fighting Falcon на ВВС на САЩ, самолет Cessna UC-35A на СВ, King Air 300 на ВМС, хеликоптер MH-65D Dolphin на Бреговата охрана, лек едномоторен самолет Cessna 182T на доброволческата организация в подкрепа на ВВС Civil Air Patrol. „Някои от полетите са на височина около 800 м и може да се наблюдават от земята“, съобщават от NORAD.

Преди 11 септември 2001 г. малко внимание се е отделяло на учения за осигуряване на ПВО с включването на сили и средства от видовете ВС и други федерални силови служби.
Участието на лекия самолет Cessna 182T предполага, че една от изпълняваните мисии ще е прехват на малкоскоростна и ниско летяща цел, навлязла без разрешение в зоната забранена за полети.

На видеото са кадри от проведено през 2019 г. подобно учение “Amalgam Dart 20-4”, при което изтребители F-16 Fighting Falcon от 113-то авиокрило на Въздушната национална гвардия на Окръг Колумбия (Вашингтон) прехващат, опознават и ескортират до принудително кацане на лек самолет Cessna 182T на заповядано летище.

Видео: " target="_blank">

image

image

Източник: theavationist.com, превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*