ВИДЕО: Азербайджан получава първия изтребител JF-17 от Пакистан

Pan.bg 20 яну 2021 | 21:30 views (440) commentaries(0)
img
пан.бг

Азербайджан получава първия изтребител JF-17 от Пакистан


Според твърденията на пакистанските медии, азербайджанските ВВС ще получат изтребител JF-17 Block III, съвместен продукт на Пакистан и Китай, през февруари 2021 г.

Представители на Пакистанския аеронавигационен комплекс (PAC) обявиха на панаира IDEAS-18, че всички съществуващи проблеми по отношение на износа на самолета за Азербайджан са разрешени и тестовете на конфигурацията JF-17 Block II, поискана от Азербайджан, са завършени.

Изтребителят JF-17 , за който се твърди, че ще бъде доставен на ВВС на Азербайджан през февруари 2021 г., е във вариант Блок II.

Изявленията, направени от Пакистан през изминалия период, подкрепят твърдението на пакистанските медии. Азербайджанската и пакистанска страна се събраха в Баку на 11 януари и обсъдиха въпроси на развитието на военното сътрудничество между Азербайджан и Пакистан и провеждането на съвместни военни учения .

В същото време служители на пакистанската отбранителна индустрия заявиха през юли 2020 г., че могат да доставят на Азербайджан оръжията, които той иска. Публични и частни организации в пакистанския военно-промишлен комплекс заявиха, че могат да доставят оръжията, боеприпасите и оборудването, които Азербайджан иска за кратко време.

В гореспоменатите изявления:

„Можем да предоставим на Азербайджан всяко оръжие, боеприпаси и оборудване. Това може да бъде постигнато както от производството на предприятия, така и при извънредни ситуации от резервите на армията. Днес някои продукти, произведени в Пакистан, се използват в азербайджанската армия. Очакваме Азербайджан да изрази своите желания. Няма чужда зависимост в продуктите на пакистанската военна индустрия. Това ни позволява да доставяме всякакви оръжия и оборудване възможно най-бързо, без никакво ембарго. ”


КРЕДИТ И УВАЖЕНИЕ НА СЛЕДВАЩИЯ ИЗТОЧНИК: DefenceTurk

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

General Dynamics European Land Systems

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка