Словения става 23-та нация, която поръчва от Leonardo преносимите системи за лазер подсвет за предни въздушни насочвачи (ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 22 яну 2021 | 10:02 views (939) commentaries(0)
img хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на leonardo.comLeonardo е подписала договор за снабдяване на словенското Министерство на отбраната със своя Type 163 Laser Target Designator (LTD) (система за лазерен подсвет на цели) за словенските Въоръжени сили. Договорът прави Словения 23-та нация, която поръчва Type 163 LTD, повече от 700 броя от които досега са продадени от Leonardo.

Глобалният успех на продукта засилва пазарното лидерство на Leonardo в областта на високоенергийните военни лазери, като заводът на компанията в Единбург (Великобритания), задоволява 70% от глобалното търсене на приложения за летателни платформи и около 60% от общия пазар, включително за наземни приложения.

С избора на Type 163 LTD Словения се присъединява към членовете на разузнавателния алианс Five Eyes (Великобритания, САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия) и към членове на НАТО Италия, Франция, Белгия, Люксембург, Дания, Финландия, Холандия, Латвия, Литва и Естония като оператори на продукта.

Type 163 LTD е най-компактният високоенергиен лазерен продукт на Leonardo. Той е разработен в отговор на пазарната нужда от лек и компактен лазерен подсвет (маркиращ целите уред) за предни въздушни авионосочвачи (JTAC), който, макар и високо преносим, ​​не прави компромиси със силата и точността, на които тези войници разчитат да осъществят качествен и стабилен лазерен подсвет за ефективна близка въздушна подкрепа.

Разработването на Type 163 LTD се опира до голяма степен на опита на Leonardo в предоставянето на високоенергийни насочващи лазери за самолети като F-35 и хеликоптери Apache, където пространството, теглото и мощността са на първо място. Полученият продукт предоставя водещи на пазара способности за лазерно маркиране на цели (подсвет) и далекомер в пакет с тегло само 2,3 kg. Ситемата се е доказала в битки при операции в Близкия изток. Характеристиките включват незабавно изстрелване от включването му и непрекъсната способност за лазерно генериране, създавайки високоенергиен лазерен импулс с малко отклонение на лъча.

Лазерният бизнес на Leonardo включва доставка на лазери за изтребители F-35, хеликоптери Apache и за прицелни контейнери, включително Sniper на Lockheed Martin. В момента компанията разработва усъвършенствани, базирани на лазер, възможности за британската програма за изтребител от 6-то поколение Tempest и е част от консорциума на Обединеното кралство Dragonfire, който разработва лазерно насочено енергийно оръжие с британската Defence Science and Technology Laboratory (DSTL).
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Словения става 23-та нация, която поръчва от Leonardo преносимите системи за лазер подсвет за предни въздушни насочвачи (ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

General Dynamics European Land Systems

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка