Екипът на Sikorsky-Boeing разкри усъвършенстван щурмови вертолет DEFIANT X, ще революционизира способностите на американската армия

Pan.bg 25 яну 2021 | 16:45 views (689) commentaries(0)
img хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на lockheedmartin.com

На 25 януари 2021 г. Sikorsky, дъщерна компания на Lockheed Martin, и Boeing публикуваха подробности за своя усъвършенстван хеликоптер за бъдещото състезание за щурмови вертолети на американската армия, известно като FLRAA. Вертолетът DEFIANT X, ще бъде най-бързият, маневрен и най-оцеляващият щурмови хеликоптер в историята. В комбинация с ненадминатия опит на екипа в системите за мисии, обучението и поддържането, това ще направи революция в начина, по който армията отговаря на заплахите през 2035 г. и след това.

DEFIANT X е цялостна оръжейна система, която надгражда качествата за управление и трансформара възможности, доказани от демонстратора на технологии на екипа SB> 1 DEFIANT®. С несравнима далечина на полета и оцеляемост, DEFIANT X ще промени начина, по който действа армията - позволявайки на екипажите да летят ниско и бързо през сложен терен, да кацат бързо, да доставят войници и техника до зоната за кацане и бързо да се оттеглят.

DEFIANT X лети два пъти по-далеч и по-бързо от световноизвестният вертолет UH-60 Black Hawk®, който трябва да замени. Понастоящем новият вертолет преминава тестове в цифрова бойна среда, като продължава да се доказва като най-оцеляващата платформа за изискванията на мисията.

„Готови сме да предоставим несравними възможности, подкрепени от доказани технологии, които наистина ще преобразят мисията на армията днес, с място за растеж и адаптиране към утрешните мисии. DEFIANT X включва не само трансформационния вертолет - маневрена, оцеляваща, смъртоносна оръжейна система - той също така използва усъвършенстваните производствени възможности на Sikorsky и Boeing“ заяви Анди Адамс, вицепрезидент в Sikorsky за програмата Future Vertical Lift.

Със своята твърда коаксиална роторна система и тласкащо витло, DEFIANT X включва технологията Sikorsky X2 Technology™, за да оперира при високи скорости, като същевременно запазва управляемост и при ниска скорост. Тази критична способност осигурява повишена маневреност и оцеляване в среда с високи заплахи от ПВО, позволявайки на вертолета да проникна през отбраната на противника, като същевременно намаляват излагането на вражески огън. В сравнение със SB> 1 DEFIANT, конструкцията на DEFIANT X има подобрения в аеродинамиката и намаляване на инфрачервения силует.

„DEFIANT X е създаден специално за модернизирана армия, която изисква увеличена далечина на полета, оцеляване и леталност. Тази оръжейна система ще даде на войниците ненадминато технологично предимство и свързаност пред противниците при различни
бойни сценарии“ заяви Стив Паркър, вицепрезидент и генерален мениджър на Boeing Vertical Lift.

DEFIANT X ще революционизира способността на армията за въздушни щурмови и ударни мисии с ограничени промени в тактиката, техниките, процедурите, обучението и инфраструктурата, като същевременно запази размерите на вертолета Black Hawk и строгата способност за полети в сгъстен строй.

Очаква се армията да публикува Искане за предложение (RfP) за програмата FLRAA по-късно през 2021 г., като сключването на договор се очаква през 2022 г.

На снимката: Sikorsky и Boeing публикуваха подробности за хеликоптера DEFIANT X, предназначен за американската армия. Със своята твърда коаксиална роторна система и тласкащо витло, DEFIANT X ще осигури на американската армия повишена скорост, маневреност и оцеляване (сн.: Sikorsky и Boeing)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка